ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 5 – 11 МАРТ

В сряда, на 7 март, вестоносецът Меркурий влиза в освежаващо откровения Овен. Няма смисъл от преструвки в този меркуриев цикъл, който ще продължи чак до 13 май (заради предстоящото ретроградие на планетата от 23 март до 14 април включително). Ще можем да бъдем по-автентични и да забравим фалшивите фрази. Но добре е да избягваме вербалната агресия – Овен е войнственият знак на зодиака и Меркурий тук може да използва думите като смъртоносно оръжие, с което „застрелва“ отсрещната страна на място. Овен е и знакът на егото, така че ако се усетим въвлечени в глупави съревнования, по-добре да напуснем „бойното поле“.

За щастие, в същия ден, страстната и миролюбива Венера ще се присъедини към Меркурий в царството на Овена. Това донякъде ще тушира „отворкото“ Меркурий, настройвайки ни на вълната на флирта и закачките. Докато планетата на любовта се движи през този огнен знак до 31 март, пробужда първичните ни сексуални инстинкти, напомняйки ни, че пролетта е размножителен сезон. Освен това, всичко в любовта ще се случва на бързи обороти, за добро или за лошо. Но преди да се затичаме към гражданското за сключване на брак, нека да помислим не е ли по-добре да стигнем поне до трета среща… 😛

юпитер ретрограден

Ето още една причина да помислим, преди да скочим (в леглото или в някаква сделка): В петък, на 9 март, живеещият ярко и шумно Юпитер бие спирачки и навлиза в ежегодната си ретроградна фаза. От 11 октомври 2017 г. планетата на оптимизма и експанзията се движи през Скорпион – знака на секса, властта и дълбоката вътрешна трансформация. Последните пет месеца със сигурност са били интензивни и животопроменящи за доста хора! По време на ретроградието, което ще продължи до 9 юли включително, ще имаме шанс наистина да осъзнаем настъпилата промяна или най-сетне да я направим, ако още сме „на нисък старт“. Парадоксалното е, че Юпитер живее за мига, а Скорпион обича да гледна на нещата в перспектива. През следващите четири месеца може да се наложи да вземем някои трудни решения за начина, по който управляваме себе си – времето, парите и любовния си живот. Но пък промяната е единственото сигурно и трайно нещо на този свят. Добре е да сме отворени към нея и да я извършим съзнателно, за да израстваме като личности.

Само напред и нагоре!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“, основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими тук: http://facebook.us9.list-manage.com/subscribe?u=262941daee298bdaa24ea3ad5&id=642010ebc9

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.