април

ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 2 – 8 АПРИЛ

От 1 април, Марс, планетата на действието и Сатурн (ограниченията), са в съвпад, в знака на постиженията Козирог. Този транзит ще остане активен през по-голямата част от седмицата, създавайки ни усещане, че сякаш нямаме полезен ход. В дните преди празниците може да ни се струва, че просто сме приклещени от обстоятелствата в живота си. Не е изключено да се дразним на другите повече от обичайното, но да нямаме възможност да изразим яда си. За да не задържаме тази негативна енергия в себе си, добра идея е да я насочим към трудоемки задачи, с които да я изразходим – просто запретваме ръкави и се залавяме за работа. Така ще намалим емоционалния заряд и ще можем да разгледаме обстоятелствата разумно.

Този предизвикателен транзит е чудесен за дейности, които изискват повече дисциплина и внимание. Както и за рутинни и добре познати занимания. Желателно е да оставим за по-натам активностите по нови или криещи риск проекти. За същото ни напомня и Меркурий, който е ретрограден в момента. Ако досега сме бързали напред без ясни планове, тази седмица може да се натъкнем на препятствия, които обаче са скрити благословии. Предпазливият Козирог, на чиято територия се развива главното действие, ни предупреждава, че „бързата работа е срам за майстора“. След средата на седмицата Марс ще започне да се отдалечава от Сатурн и силата на съвпада постепенно ще намалее. Междувременно, вместо да мислим за бъдещето, нека просто присъстваме тук и сега, запазвайки спокойствие.

easter

Точно за Великден картината се подобрява. В неделя, 8 април, Сатурн в Козирог сключва тригон (положителен аспект) с Венера, планетата на любовта, която се движи през Телец. Взаимодействието между тези две небесни тела, намиращи се в земни знаци, говори за стабилност в отношенията с важните за нас хора. То внася усещане сигурност и създава пламък на любовта, който вместо да прегаря бързо, ще ни грее напред във времето. Ако наскоро сме преминали някакви сътресения във взаимоотношенията, сега е добър момент да разрешим проблемите. Ще имаме реалистичен и обективен поглед, който ни помага да проявявим разбиране към човека отсреща, без да го натоварваме с прекомерни очаквания.

Успешна седмица на всички и светло посрещане на Великден!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.