розово

ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 19 – 25 ФЕВРУАРИ

В четвъртък тази седмица, положението става розово – двете романтични и мечтателни планети, Нептун и Венера, се прегръщат в съвпад в Риби, знакът на въображението и илюзиите. Тази космическа връзка се случва веднъж годишно, отваряйки сърцата ни за любовта. Това е нещо като енергийно повторение на Денят на влюбените от миналата седмица. Но ако тогава имаше равнодушни, този път топлото и любвеобвилно чувство ще залее всички. За тези, които са във връзка, близостта и времето с любимия човек ще се усещат приказни. А свободните като нищо могат да попаднат под въздействието на някой чаровен принц (или принцеса). В която и група да сте, просто се оставете на сърдечните трепети и се насладете.

pink and dreamy

Освен това, сливането между Венера и Нептун събужда въображението и творчеството. Така че заниманията с всякакви форми на изкуство ще бъдат на почит тази седмица – вадете четките и боичките, музикалните инструменти и танцовите обувки! Но гледайте да останете поне с единия крак на земята – прекалено активното въображение може да ви накара да загубите връзка с реалността.

Тъй като Риби и Нептун отговарят за прошката, а Венера е планетата на хармонията в отношенята, последната (но не и по важност) тема на този транзит е „поправянето“ на взаимоотношенията. Прошката е работа на сърцето, а не на главата. Тя е процес, който може да отнеме време, но лекува душата и си струва да му се посветим. Повече по тази тема, вижте в статията ми „Как да простя?“!

Но до неделя е добре да сте приключили със сантименталната страна на нещата, защото за финал на седмицата ни очаква квадрат (напрегнат аспект) между Венера и Марс, който ще дойде като гръм в рая. Огненият Марс в Стрелец ще спука розовия сапунен мехур на Венера в Риби с пронизващите стрели на истината. В този знак Венера се изживява като жертва, а Марс е космическият грубиянин, който пали от четвърт оборот. В такава ситуация не е добре да замитате проблеми под килима, но дори да сложите всички карти на масата, има шанс да бъдете неправилно разбрани. Оставете обсъждането на чувствителни теми за друг ден, отлагайки мъдро конфронтацията. Желязото е твърде горещо, за да го ковете този уикенд. Обаче, ако прекалено дълго сте седяли в изчакващ режим, квадратът между Марс и Венера може да ви задвижи. Но пък може и да ви послужи като катализатор, за да направите връзката отново интересна.

Пак в неделя, Меркурий, планетата на комуникацията, ще настигне Нептун в Риби. Това може да ви помогне да отклоните горещите теми, като планирате „невербален“ ден на изкуствата – отидете на кино или на театър, където ще се забавлявате заедно, но без да говорите. Това ще свали напрежението в края на седмицата.

Желая ви щастлив финал на тази емоционално наситена седмица!

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.