ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 12 – 18 МАРТ

С появата на пролетни лъчи, в живота ни постепенно се влива оптимизъм. За същото говорят и планетите тази седмица – на 14 март, самото Слънце прави тригон (положителен) аспект с Юпитер, който символизира експанзията. Това подобрява самочувствието ни и засилва усещането, че можем да се справим с предизвикателствата пред себе си. Такъв аспект се случва 2 пъти годишно, благославяйки ни с ведър поглед към света и способност да забелязваме нови възможности. Тъй като и двете планети са във водни знаци, интуицията ни се засилва, а вдъхновението може да ни връхлети под формата на емоция. Не е изключено да се впуснем в начинание или връзка просто защото имаме добро усещане за нещата. Дните около това докосване между Слънцето и Юпитер са подходящи за поемане на премерени рискове.

Отново в средата на седмицата, планетата на любовта, изкуството и парите, Венера (в огнения Овен), сключва напрегнат аспект (квадрат) с дисциплиниращия и структуриращ Сатурн в Козирог. От една страна, възможно е гласът на вътршения ни критик да крещи по-силно, саботирайки творческите ни импулси (във всяко отношение). Венера в Овен казва „живей за мига“, а Сатурн в Козирог – „направи нещата трайни и остави следа след себе си“ – получава се противоречие. От друга страна ограничаващото и свиващо въздействие на Сатурн може да засяга финансите ни или да води до напрежение в партньорствата. Добре че Слънцето и Юпитер балансират положението с позитивна енергия, за да можем да преминем през тази седмица без прекомерни драми.

новолуние в риби

В събота ни очаква новолуние в състрадателния и засилващ интуицията знак Риби. Желателно е да забавим темпото и да си отделим време за обръщане навътре към себе си, да си помечтаем и поблуждаем на спокойствие. Уикендът ще бъде прекрасен за занимания с изкуства (рисуване, музика, танци) или духовни практики, като йога и медитация. Чрез тези дейности, възможно е да получим важни лични прозрения – Риби управлява подсъзнанието и не е изключено нещо да изплува оттам към светлината на съзнанието, за да бъде анализирано и преработено. Добре е да следим и сънищата си, те също са канал, през който тихият глас на душата ни „говори“.

За финал на седмицата, в неделя Марс, планетата на действието влиза в знака на постиженията, Козирог, където ще остане до 16 май включително. В този период амбициите ни се засилват и може да се отдадем на търсенето, намирането и осъществяването на призванието си. Това ще бъде силен марсов цикъл, защото в същия знак попадат Плутон – планетата на властта и големите пари, и Сатурн – властелинът на дисциплината и структурата. Тази космическа комбинация ще се повтори още веднъж през 2020 г. и повече никога няма да се случи в рамките на живота ни! Идва времето да се стремим съзнателно към високи постижения, особено в кариерата си. Добре е да караме курсове за повишаване на квалификацията и да правим консултации с експерти. А още по-добре ще бъде след това да прилагаме знанията си на практика. Действие му е майката!

Успешна мартенска седмица на всички!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.