ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 12 – 18 МАРТ

С появата на пролетни лъчи, в живота ни постепенно се влива оптимизъм. За същото говорят и планетите тази седмица – на 14 март, самото Слънце прави тригон (положителен) аспект с Юпитер, който символизира експанзията. Това подобрява самочувствието ни и засилва усещането, че можем да се справим с предизвикателствата пред себе си. Такъв аспект се случва 2 пъти годишно, благославяйки ни с ведър поглед към света и способност да забелязваме нови възможности. Тъй като и двете планети са във водни знаци, интуицията ни се засилва, а вдъхновението може да ни връхлети под формата на емоция. Не е изключено да се впуснем в начинание или връзка просто защото имаме добро усещане за нещата. Дните около това докосване между Слънцето и Юпитер са подходящи за поемане на премерени рискове.

Отново в средата на седмицата, планетата на любовта, изкуството и парите, Венера (в огнения Овен), сключва напрегнат аспект (квадрат) с дисциплиниращия и структуриращ Сатурн в Козирог. От една страна, възможно е гласът на вътршения ни критик да крещи по-силно, саботирайки творческите ни импулси (във всяко отношение). Венера в Овен казва „живей за мига“, а Сатурн в Козирог – „направи нещата трайни и остави следа след себе си“ – получава се противоречие. От друга страна ограничаващото и свиващо въздействие на Сатурн може да засяга финансите ни или да води до напрежение в партньорствата. Добре че Слънцето и Юпитер балансират положението с позитивна енергия, за да можем да преминем през тази седмица без прекомерни драми.

новолуние в риби

В събота ни очаква новолуние в състрадателния и засилващ интуицията знак Риби. Желателно е да забавим темпото и да си отделим време за обръщане навътре към себе си, да си помечтаем и поблуждаем на спокойствие. Уикендът ще бъде прекрасен за занимания с изкуства (рисуване, музика, танци) или духовни практики, като йога и медитация. Чрез тези дейности, възможно е да получим важни лични прозрения – Риби управлява подсъзнанието и не е изключено нещо да изплува оттам към светлината на съзнанието, за да бъде анализирано и преработено. Добре е да следим и сънищата си, те също са канал, през който тихият глас на душата ни „говори“.

За финал на седмицата, в неделя Марс, планетата на действието влиза в знака на постиженията, Козирог, където ще остане до 16 май включително. В този период амбициите ни се засилват и може да се отдадем на търсенето, намирането и осъществяването на призванието си. Това ще бъде силен марсов цикъл, защото в същия знак попадат Плутон – планетата на властта и големите пари, и Сатурн – властелинът на дисциплината и структурата. Тази космическа комбинация ще се повтори още веднъж през 2020 г. и повече никога няма да се случи в рамките на живота ни! Идва времето да се стремим съзнателно към високи постижения, особено в кариерата си. Добре е да караме курсове за повишаване на квалификацията и да правим консултации с експерти. А още по-добре ще бъде след това да прилагаме знанията си на практика. Действие му е майката!

Успешна мартенска седмица на всички!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *