9-15 СЕПТЕМВРИ: КОЛКО Е ТВЪРДЕ МНОГО?

Колко е твърде много? Отговорът става леко неизвестен тази седмица, докато планетите правят няколко аспекта, размиващи способността ни да отсъждаме ясно.

Слънце в опозиция с Нептун

Във вторник Слънцето застава в ежегодната си опозиция спрямо Нептун, господаря на илюзиите. Като в мъгла, ще можем да виждаме само онова, което е непосредствено пред нас, губейки поглед за всичко останало. Но плюсът на този транзит е, че ни помага да се фокусираме повече върху себе си и настоящия момент. Добре е да се настроим на интроспективна вълна и да обърнем внимание какво се случва вътре в душата ни. Не е изключено да получим ценно прозрение или нов прилив на вдъхновение.

Марс в квадрат с Юпитер

В сряда Марс и Юпитер се спречкват в напрегнат аспект, при който импулсивността ще води до неприятности. Усещането за този транзит е сякаш не можем да направим нищо, за да попречим на себе си или на другите да извършат необмислени действия. Но тук важи правилото “предупреденият е наполовина спасен” – помислете как да заложите “предпазна мрежа” предварително. Иначе ще прекарате остатъка от седмицата в поправяне на щети. Марс е в Дева, а Юпитер – в Стрелец. Ако намерим начин да балансираме между детайлното планиране и визионерството, можем в крайна сметка да получим добри резултати.

Пълнолуние в Риби и Марс в опозиция с Нептун

пълнолуние в Риби

Рано сутринта в събота (07:32 ч.) се случва тазгодишното пълнолуние в Риби. Тези лунни лъчи, осветяващи знака на въображението и духовните преживявания, ни помагат да придадем форма на мечтите и копнежите си. Да се свържем с най-дълбоките си желания, които проблясват в недрата на подсъзнанието ни. Но за да се докоснем до тях, необходимо е да се отворим към нови преживявания, сваляйки ограниченията, които сами сме поставили пред себе си. Това може да доведе до големи размествания и промени в живота ни.

Важно е, обаче, да не изключваме напълно здрави си разум, романтизирайки нещата до степен на самозаблуда. В същия ден Марс ще застане в опозиция с Нептун (управителя на Риби), загатвайки, че импулсивните действия, базирани единствено на интуицията, крият риск. Риби е последният знак в зодиака, който ни помага да видим какво е онова, което вече не ни служи, дърпа ни назад и е време да си отиде от живота ни. При такава лунация можем да кажем “сбогом” на токсичните връзки и енергийните вампири. И “здравей” на всичко, което е добро, истинско и красиво!

Венера и Меркурий влизат във Везни

В потвърждение на последното, в неделя Венера, планетата на красотата и любовта, влиза в собствения си знак Везни. В допълнение, Меркурий се присъединява към нея в същия ден. През следващите три седмици настъпва време за мир, любов и хармония. Везни управлява партньорствата – както личните, така и в бизнеса. На преден план излизат сътрудничеството и насладата от общуването. Освен това, Венера ни настройва на хедонистична вълна – всичко изискано, луксозно и приятно ще ни привлича неудържимо. Важно е само да следим разходите си, защото с посочените две планети във Везни парите могат да се изплъзват между пръстите ни.

Успешна нова седмица на всички!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

NB! Лични консултации ще се провеждат до 1 ноември 2019 г. След тази дата предстои прекъсване в консултантската ми дейност за период от 1 година. Запишете своя час сега!

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.