8-14 ЮЛИ: МЕРКУРИЙ ОБРЪЩА ХОДА СИ

От понеделник Меркурий обръща хода си до 1 август, напомняйки ни да забавим темпото през летните дни. Време е да си направим ретроспекция на последните няколко месеца, за да осъзнаем и осмислим случилото се.

Точно сега не е добра идея да насилваме събитията, колкото и да ни се иска да реализираме нещо. Твърде вероятно е плановете ни да се объркат. Вместо да се кахърим, нека да направим крачка назад и да се адаптираме към обстоятелствата, давайки най-доброто от себе си.

Може би ще е нужно да проявяваме повече търпение в общуването. Сега думите сякаш се предават през развален телефон – казваме едно, а човекът отсреща разбира друго. Но и това е част от забавянето на темпото. Най-добре би било просто да излезем в отпуск и да се отдадем на релакс, далеч от суматохата на ежедневието.

В сряда Слънцето прави ежегодната си опозиция към Сатурн, планетата на реда и дисциплината. Прекаляването с каквото и да е няма да работи в наша полза. Желателно е да сме по-пестеливи в изразходването на двата си основни ресурса – времето и парите. Този транзит дърпа ръчната спирачка на спонтанността, напомняйки ни, че планирането е стъпка към успеха.

Но още на следващия ден, Слънцето сключва обратен като ефект положителен аспект (тригон) с разсеяния мечтател Нептун. Разпънати между двете крайности – стриктността и отнесеността, ще имаме възможност да потърсим баланса за себе си. Златната среда би била да решим стар проблем по творчески начин. Което е в унисон и с темата за ремонта (на каквото и да е), характерна за ретроградния Меркурий. Въпросът е какво се нуждае от поправка в живота и дейностите ни. А отговорът може да дойде включително по време на медитация.

Накратко, добре е да заделим време на спокойствие за себе си тази седмица, за да можем да чуем вътрешния си глас, който тихичко ни нашепва верните отговори. В коридора между двете юлски затъмнения “факсовете от космоса” могат да се окажат доста точни.

Спокойни юлски дни на всички!

Мими 🙂

⭐️ Само през юли, освен стандартното инфо (тенденциите за няколко години напред, годишен хороскоп и транзити), прогностичният хороскоп при мен включва индивидуално тълкуване на двете затъмнения и тяхното отражение през второто полугодие. За да разберете какво вещаят планетите лично за вас, запишете си час за консултация на office@astroacademy.bg!

Повече детайли за астро консултациите, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

 

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.