7 съвета за новолунието в Скорпион

Готови ли сте за забележително преобразяване? Новолунието в Скорпион за 2020 г. се случва на 15 ноември и задвижва промяната.

Скорпионската трансформацията протича както на вътрешен, така и на външен план. Това е тласъкът, от който се нуждаете, за да разгледате своите убеждения, потиснати емоции и самоналожени ограничения.

Задачата не е лесна, ясно е. Ровенето в дълбините на собствената душа може да събуди остри чувства, но това е една от скритите благословии на Скорпиона. Новолунието сключва подкрепящ аспект (секстил) с трите планети на властта и успеха – Юпитер, Сатурн и Плутон в Козирог, благодарение на който усилията ви могат да бъдат възнаградени. Справянето с вътрешните ви демони сега ви подготвя за дългосрочен успех. Трикът е да копаете на дълбоко, докато се целите високо.

Ето седем съвета, които можете да приложите в близките дни след новолунието. И не забравяйте, че не е нужно да се справите с всичко наведнъж. Дейностите, която задвижвате сега, ще придобият завършен вид около пълнолунието в същия знак на 26 април 2021 г.

1. Трансформирайте гардероба си

Чрез своята преобразяваща сила, Скорпионът има способността да превръща “боклука” в съкровище. Проявете творчество и вижте по какъв начин можете да използвате наново старите дрехи, да смените предназначението им и да ги преработите! Изследването на нови стилове може да ви донесе добри находки.

2. Погрижете се за имунитета си

Бидейки под управлението на Плутон, богът на подземния свят, Скорпион е знакът на вътрешното здраве. По това време на годината, когато обикновено настъпва грипният сезон (да не говорим за пандемията сега!), новолунието в Скорпион ни напомня, че е дошъл моментът да укрепим имунната си система. Консумирането на повече сезонни храни, богати на витамин С или затоплящи подправки като чесън и джинджифил е добро начало в грижата за себе си. Както и пиенето на билков чай с лъжичка мед и клеева тинктура.

Пробиотиците пък се грижат за баланса на чревната флора и като следствие поддържат силна имунната система. Освен това е доказано, че намаляват респираторните инфекции. Заредете се с „добрите бактерии“ чрез киселото мляко и ферментиралите храни, като домашното кисело зеле. И въпреки че дните са кратки, излезте навън поне за 15 минути, докато слънцето грее, за да синтезирате ценна доза витамин D.

3. Насладете се на своята сексуалност

Управлявайки репродуктивните органи, Скорпион е и знакът на секса. Сексуалният заряд се повишава под сиянието на това новолуние. Така че планирайте интимно време с партньора… или пък сами. Експериментирайте и разиграйте фантазии – това провокативно новолуние напомня, че винаги има какво ново да се научи и изживее.

4. Прегърнете своята тъмна страна

Скорпионът има двама космически настойници. Съвременният му владетел, Плутон, управлява несъзнаваното – частите от себе си, които отказваме да видим и дори проектираме върху други хора. Но преди откриването на тази планетата-джудже през 1930 г., Скорпионът (заедно с Овен) е управляван от агресивния и войнствен Марс. Така или иначе, силовото поле на Скорпиона е мощно и води до бурни емоции. Независимо дали те се изразяват вътрешно (Плутон) или външно (Марс), преживяването може да бъде както възбуждащо, така и обезпокоително.

Потискали ли сте някакви „негативни“ чувства, като ревност или гняв? Ако е така, те биха могли да се надигнат във вас като гореща лава от спящ вулкан. Вместо да ги отричате, намерете здравословен път, по който да отприщите тази блокирана енергия. Динамична тренировка или викане с пълно гърло са чудесни варианти, но същото важи за пеенето и екстатичните танци, в които просто се оставяте на вътрешния порив.

5. Управлявайте личните си финанси

Време е за пари! Този знак, насочен към сигурността, отговаря за нашите дългосрочни инвестиции и всичко, което е взето назаем или притежавано съвместно. Погледнете отвъд “въртележката” от 9 до 5 ч., за да си отворите нови пътища за благополучие. Комисионите, бонусите и наследствата са под управлението на Скорпиона (както и сключването на брак по сметка, в случай че излизате с олигарх :D). Но така или иначе, сега е моментът да раздвижите активите си. Имате ли собствен пенсионен фонд – и ако да, включва ли диверсифицирана комбинация от инвестиции с висок и нисък риск, за по-голяма сигурност? Ако сте боси по темата за личните финанси, започнете с книгата “Умни пари” от Стойне Василев.

Скорпионът също управлява дълговете, така че ако все сте “на червено”, поемете дълбоко дъх и започнете да търсите решения. Много кредитори (и дори данъчните) са склонни да договорят схема за плащане на вноски, тъй като предпочитат да получат НЕЩО, вместо нищо. И кой знае, след шест месеца, при пълнолунието в Скорпион, може да сте си стъпили на краката.

6. Обединете стратегически средствата си

Що се отнася до парите, фискално грамотният Скорпион знае, че можем да бъдем по-силни, работейки заедно с другите. Около новолунието в Скорпион, потърсете възможности за съвместни инвестиции и обединяване на средства. Но не забравяйте, че Скорпионът обича всичко да е сигурно и гарантирано, доколкото е възможно. За да направите смел скок в името на обща финансова цел, важно е с избрания партньор да си имате солидно доверие, а най-добре – изпипани договорни отношения. Защитата на двете страни чрез договор може да запази целостта на партньорството и да намали риска от нечестни игри (тъмната страна на Скорпиона). Имайте предвид, че в съвместните начинания, управлявани от този знак, участието не винаги е 50 на 50. Единият от вас може да влага пари в брой, докато другият допринася чрез труда си.

7. Издигнете се от пепелта като феникс

В най-висшата си проява Скорпионът е като митичната птица феникс, която се издига от пепелта на отчаянието и разрухата, за да започне нов живот. Ако спирате себе си поради страх или предполагаем провал, тези лунни лъчи могат да ви върнат на пътя към напредъка. Но първо обърнете внимание на болезнените емоции, които са ви дърпали назад досега. Разочаровани ли сте? Обезсърчени ли сте? Или направо сте ударили дъното? Потърсете подкрепа от хора, пред които можете да си излеете сърцето. След като приемете миналото си, можете да се насочите към бъдещето.

Желая ви трансформиращо новолуние!

Мими 🙂

Искате ли да преминете отвъд общите астрологични тълкувания? Запишете се за онлайн курса „Астрология за начинаещи“

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.