7-15 ЮЛИ: РАВНОСМЕТКА И ПОСЯВАНЕ НА НАМЕРЕНИЯ

Този вторник Юпитер се събужда след 4-месечно ретроградие в Скорпион, което започна на 9 март. От октомври месец миналата година планетата на истината и експанзията се движи напред-назад в знака на интимността, големите пари, трансформацията и мистиката. Ретро фазата на всяка планета има свойството да насочва вниманието ни към въпроси от миналото, които са останали недовършени или имат нужда от подобрения. В края на подобен цикъл е време за равносметка – по какъв начин темите под управлението на Юпитер и Скорпион бяха на дневен ред за нас през изминалите месеци? Преживяхме ли някаква трансформация вътре в себе си? Имахме ли взимане-даване със значими финансови въпроси? Разбулихме някакви скрити истини? Докоснахме ли се до мистичната страна на живота? Отвориха ли се нови възможности пред нас? Какво от миналото ни се върна за довършване? Отговорите на всички тези въпроси са част от нашето собствено израстване като личности.

В сряда Венера влиза в Дева, където ще остане до 6 август включително. Докато планетата на любовта се движи през знака на непорочната сдържаност, любовта придобива леко викториански характер. Действието се пренася зад затворени врати и тежки завеси. А по-дискретният стил на обличане става по-магнетичен, отколкото разголените и дръзки тоалети. Сега полата до коляното и благоразумно премереното деколте могат да постигнат повече.

Още на следващия ден, Венера ще направи положителен аспект (тригон) към Уран в Телец. Втората планета обича иновациите и се движи през знака на сетивните удоволствия. Ако сме във връзка, добре е да помислим как да разчупим статуквото по любящ начин. Целта е да внесем разнообразие и свежест в отношенията. После в събота Венера ще се „сгуши“ до Сатурн в Козирог чрез следващ тригон. Това докосване с планетата на отговорността вещае стабилност в партньорствата. А връзките, започнати при такъв аспект, ще са благословени с дълготрайност и сигурност. Възможно е също да се радваме на подкрепа, идваща от авторитетна фигура в живота ни.

И междувременно ще се случи още нещо, което е черешката на тортата сред звездните събитие за тази седмица. Рано сутринта в петък (05:47 ч.) ни очаква частично слънчевото затъмнение/новолоние в Рак! То бележи началото на коридор между две затъмнения, който приключва с пълно лунно във Водолей на 27 юли. По, принцип, дните след слънчевото са подходящи за поставяне на нови начала и за нови начинания. Но сега Марс, планетата на активните действия, е ретрограден. Можем да използваме времето до 27-ми за творческа визуализация и планиране на това, което бихме искали да постигнем. Но без да пристъпваме към действия.

Желателно е също внимателно да изберем това, в което инвестираме енергията си, защото „семената“, които посяваме сега чрез мислите си, могат да имат дълготрайно въздействие върху живота ни. Рак е знакът на чувствата, майчинството, дома и семейството. Това са сферите от живота ни, върху които бихме могли да поработим чрез задаване на намерения в дните след новолунието.

Вълшебна юлска седмица на всички!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.