7-15 ЮЛИ: РАВНОСМЕТКА И ПОСЯВАНЕ НА НАМЕРЕНИЯ

Този вторник Юпитер се събужда след 4-месечно ретроградие в Скорпион, което започна на 9 март. От октомври месец миналата година планетата на истината и експанзията се движи напред-назад в знака на интимността, големите пари, трансформацията и мистиката. Ретро фазата на всяка планета има свойството да насочва вниманието ни към въпроси от миналото, които са останали недовършени или имат нужда от подобрения. В края на подобен цикъл е време за равносметка – по какъв начин темите под управлението на Юпитер и Скорпион бяха на дневен ред за нас през изминалите месеци? Преживяхме ли някаква трансформация вътре в себе си? Имахме ли взимане-даване със значими финансови въпроси? Разбулихме някакви скрити истини? Докоснахме ли се до мистичната страна на живота? Отвориха ли се нови възможности пред нас? Какво от миналото ни се върна за довършване? Отговорите на всички тези въпроси са част от нашето собствено израстване като личности.

В сряда Венера влиза в Дева, където ще остане до 6 август включително. Докато планетата на любовта се движи през знака на непорочната сдържаност, любовта придобива леко викториански характер. Действието се пренася зад затворени врати и тежки завеси. А по-дискретният стил на обличане става по-магнетичен, отколкото разголените и дръзки тоалети. Сега полата до коляното и благоразумно премереното деколте могат да постигнат повече.

Още на следващия ден, Венера ще направи положителен аспект (тригон) към Уран в Телец. Втората планета обича иновациите и се движи през знака на сетивните удоволствия. Ако сме във връзка, добре е да помислим как да разчупим статуквото по любящ начин. Целта е да внесем разнообразие и свежест в отношенията. После в събота Венера ще се „сгуши“ до Сатурн в Козирог чрез следващ тригон. Това докосване с планетата на отговорността вещае стабилност в партньорствата. А връзките, започнати при такъв аспект, ще са благословени с дълготрайност и сигурност. Възможно е също да се радваме на подкрепа, идваща от авторитетна фигура в живота ни.

И междувременно ще се случи още нещо, което е черешката на тортата сред звездните събитие за тази седмица. Рано сутринта в петък (05:47 ч.) ни очаква частично слънчевото затъмнение/новолоние в Рак! То бележи началото на коридор между две затъмнения, който приключва с пълно лунно във Водолей на 27 юли. По, принцип, дните след слънчевото са подходящи за поставяне на нови начала и за нови начинания. Но сега Марс, планетата на активните действия, е ретрограден. Можем да използваме времето до 27-ми за творческа визуализация и планиране на това, което бихме искали да постигнем. Но без да пристъпваме към действия.

Желателно е също внимателно да изберем това, в което инвестираме енергията си, защото „семената“, които посяваме сега чрез мислите си, могат да имат дълготрайно въздействие върху живота ни. Рак е знакът на чувствата, майчинството, дома и семейството. Това са сферите от живота ни, върху които бихме могли да поработим чрез задаване на намерения в дните след новолунието.

Вълшебна юлска седмица на всички!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *