пътуване

7-13 ЯНУАРИ: ВЕНЕРА ВЛИЗА В СТРЕЛЕЦ

Във вторник Венера, планетата на любовта, влиза в Стрелец, където ще остане до 3 февруари включително. Край на потайните игрички от територията на Скорпиона, време е за открити разговори! Ако дълго сте въздишали по някого, но не сте разкрили чувствата си, този месец идва крайно време за това. Животът е твърде кратък, за да крием любовта си. Стрелец е авантюристът на зодиака, който не се страхува да поема рискове. С Венера в него, “разпоредбата” е да рискуваме да разкрием чувствата си. По-добре е да знаем дали са споделени, отколкото да губим ценни часове от дните си в безрезултатни блянове. А и с планетата на любовта в знака на оптимизма, ще ни бъде по-лесно да се справим с отхвърлянето и да се посмеем на ситуацията заедно с вече не толкова тайния обект на чувствата си. Но Стрелец и е знакът на късмета – може в крайна сметка любовта да се окаже споделена!

За обвързаните, януари се превръща в прекрасен месец за далечни пътешествия. Разгледайте картата на света и самолетните полети заедно с любимия човек. И планирайте пътуване до ново място, дори да е за кратко. Точно сега това ще внесе свежа доза романтика и трепети във връзката ви. А за необвързаните – в този период не е изключено да срещнете любов по време на пътуване в чужбина!

пътуване

В петък Слънцето прави ежегодния си съвпад с Плутон, властелинът на подземното царство. Този транзит осветява най-тъмните кътчета в дълбините на душата ни, за добро или за лошо. Плутон е пазителят на тайните ни, а в този ден Слънцето сякаш насочва прожектор към тях. И отново, тук препоръката е да си позволим да бъдем открити и откровени. Ако има нещо, което трябва да си признем, по-добре е да вземем инициативата, вместо да оставим тайната да лъсне по неприятен начин. Новините най-добре се съобщават от първа ръка, а не от трети (може би недоброжелателни) страни.

Ако “досието” ни е чисто, то съвпадът между Слънцето и Плутон може да доведе до важни дълбоки прозрения. Обръщането навътре към себе си и медитативните практики са добра идея за петъчния ден. Времето, прекарано в уиединение, ще даде възможност на прозренията да изплуват от дълбините на подсъзнанието към светлината на съзнанието ни. И нека не се страхуваме да надникваме в тъмните кътчета на душата си. Забелязвайки онова, което стои в сянката, можем да го изкараме наяве, за да го анализираме. Така достигаме до важни изводи, които ни издигат на ново ниво в развитието ни. А ако сме готови да направим трансформация в някоя сфера от живота си, докосването между Слънцето и Плутон в Козирог, точно в дните след слънчевото затъмнение в същия знак, може да ни послужи като чудесен катализатор на промяната!

В събота е добре да сме с повишено внимание – Юпитер ще направи квадрат (напрегнат аспект) с Нептун, господаря на илюзиите и заблудите. Този транзит сякаш разстройва фокуса и ни пречи да виждаме ясно какво всъщност се случва. Моментът не е подходящ за взимане на важни решения, защото няма да сме обективни. Така че, нека си дадем време, за да обмислим нещата.

Успешна нова седмица, скъпи звездни хора!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *