пътуване

7-13 ЯНУАРИ: ВЕНЕРА ВЛИЗА В СТРЕЛЕЦ

Във вторник Венера, планетата на любовта, влиза в Стрелец, където ще остане до 3 февруари включително. Край на потайните игрички от територията на Скорпиона, време е за открити разговори! Ако дълго сте въздишали по някого, но не сте разкрили чувствата си, този месец идва крайно време за това. Животът е твърде кратък, за да крием любовта си. Стрелец е авантюристът на зодиака, който не се страхува да поема рискове. С Венера в него, “разпоредбата” е да рискуваме да разкрием чувствата си. По-добре е да знаем дали са споделени, отколкото да губим ценни часове от дните си в безрезултатни блянове. А и с планетата на любовта в знака на оптимизма, ще ни бъде по-лесно да се справим с отхвърлянето и да се посмеем на ситуацията заедно с вече не толкова тайния обект на чувствата си. Но Стрелец и е знакът на късмета – може в крайна сметка любовта да се окаже споделена!

За обвързаните, януари се превръща в прекрасен месец за далечни пътешествия. Разгледайте картата на света и самолетните полети заедно с любимия човек. И планирайте пътуване до ново място, дори да е за кратко. Точно сега това ще внесе свежа доза романтика и трепети във връзката ви. А за необвързаните – в този период не е изключено да срещнете любов по време на пътуване в чужбина!

пътуване

В петък Слънцето прави ежегодния си съвпад с Плутон, властелинът на подземното царство. Този транзит осветява най-тъмните кътчета в дълбините на душата ни, за добро или за лошо. Плутон е пазителят на тайните ни, а в този ден Слънцето сякаш насочва прожектор към тях. И отново, тук препоръката е да си позволим да бъдем открити и откровени. Ако има нещо, което трябва да си признем, по-добре е да вземем инициативата, вместо да оставим тайната да лъсне по неприятен начин. Новините най-добре се съобщават от първа ръка, а не от трети (може би недоброжелателни) страни.

Ако “досието” ни е чисто, то съвпадът между Слънцето и Плутон може да доведе до важни дълбоки прозрения. Обръщането навътре към себе си и медитативните практики са добра идея за петъчния ден. Времето, прекарано в уиединение, ще даде възможност на прозренията да изплуват от дълбините на подсъзнанието към светлината на съзнанието ни. И нека не се страхуваме да надникваме в тъмните кътчета на душата си. Забелязвайки онова, което стои в сянката, можем да го изкараме наяве, за да го анализираме. Така достигаме до важни изводи, които ни издигат на ново ниво в развитието ни. А ако сме готови да направим трансформация в някоя сфера от живота си, докосването между Слънцето и Плутон в Козирог, точно в дните след слънчевото затъмнение в същия знак, може да ни послужи като чудесен катализатор на промяната!

В събота е добре да сме с повишено внимание – Юпитер ще направи квадрат (напрегнат аспект) с Нептун, господаря на илюзиите и заблудите. Този транзит сякаш разстройва фокуса и ни пречи да виждаме ясно какво всъщност се случва. Моментът не е подходящ за взимане на важни решения, защото няма да сме обективни. Така че, нека си дадем време, за да обмислим нещата.

Успешна нова седмица, скъпи звездни хора!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.