12-18 НОЕМВРИ: ВЕНЕРА НАПРЕД, МЕРКУРИЙ НАЗАД

Този петък Венера най-сетне става директна в собствения си знак Везни, слагайки край на пренарежданията в партньорските отношения. Купидон се връща обратно на сцената с нов комплект любовни стрели. Време е да се отпуснем и отново да се докоснем до сладката страна на живота.

За нещо подобно говори и Марс, космическият любовник на Венера, който точно в петък влиза в романтичния и мечтателен знак Риби. Той ще остане там до 1 януари включително, забавяйки в известна степен забързаните обороти на ежедневието. Риби отговаря за обръщането навътре към себе си, за творчеството и въображението. През остатъка от годината ще бъдем настроени на една по-духовна вълна. Добра идея е да практикуваме йога и медитация, да размишляваме върху загадките на Вселената, и да бъдем по-състрадателни към другите. Но не като страдаме заедно с тях, а като създаваме промяна чрез действията си. В един свят с все по-нарастващо разделение между хората, този транзит на Марс ни призовава към повече човечност и емпатия.

В събота Меркурий става ретрограден в Стрелец и ще се движи назад до 6 декември включително. Той обръща хода си по 3-4 пъти всяка година и в това няма нищо свръх драматично. Когато планетата на ума и общуването навлезе в своята ретро фаза, ни дава време за ретроспекция. Желателно е да преразгледаме какво сме преживели и постигнали през последните три месеца. И да помислим има ли нещо, което можем да подобрим. Това е чудесен период за връщане назад с цел отстраняване на онова, което не работи добре – на всеки план от живота. За да можем след 7 декември отново да вървим стабилно напред.

Меркурий

Преди Меркурий да обърне хода си, добра идея е да направим бекъп на компютъра си. А докато се движи назад, жалетелно е да избягваме:

 • Започване на нови проекти;
 • Подписване на договори;
 • Купуване на бяла техника и превозни средства;
 • Сключване на брак;
 • Планиране на пътувания.

В ретро фазата можем да се занимаваме с:

 • Медитация и/или водене на дневник – средства за лична ретроспекция;
 • Срещи със стари приятели, които отдавна не сме виждали;
 • Всякакви ремонтни дейности;
 • Връщане към спомените – разглеждане на снимки, разговори за минали събития;
 • Преразглеждане на собствените възгледи и убеждения.

Е, след като знаете какво предстои, може да се каже, че предупреденият е наполовина спасен. Другата половина е от вас. 😉

Успешен старт на новата седмица и щастливи ноемврийски дни!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

  2 Коментари

 1. Биляна Трендафилова
  12.11.2018
  Отговор

  Здравейте Мими,
  Предполагам, че става въпрос за седмицата от 12 до 17 ноември?
  Ретроградния Меркурий си прави шеги в аванс
  Благодаря Ви за хубавите седмични хороскопи
  Надявам се един ден да се консултирам с вас за един личен хороскоп.
  С уважение.

 2. Мими Дончева
  13.11.2018
  Отговор

  Здравейте, Биляна! Да, за 12-17 ноември става въпрос 🙂 Благодаря, че ми писахте, за да мога да забележа разминаването!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *