Сатурн

29 АПРИЛ – 5 МАЙ: САТУРН СТАВА РЕТРОГРАДЕН

От този вторник, 30 април, Сатурн навлиза в ежегодната си ретроградна фаза, която ще трае до 17 септември включително. За втора поредна година планетата на дисциплината и упорството обръща хода си в собствения си знак Козирог. Сатурн обича планомерните действия и особено в ретроградната му фаза важи правилото “Ако се провалиш с планирането, планираш да се провалиш.” Оттук до средата на септември, желателно е да намалим спонтанността, за сметка на добре обмислените стратегически ходове. Добре е да си попълним фактите с надеждни данни и да действаме, базирайки се на тях.

Сатурн

Усещането по време на ретро Сатурн е като да караш кола с дръпната ръчна спирачка – вървиш, но трудно. Това може да бъде особено дразнещо, предвид че Юпитер паралелно се движи през собствения си знак Стрелец, давайки ни желание за експанзия и повече смелост в поемането на рискове. Но забавянето на делата ни сега може да се окаже скрита благословия. Юпитер също обърна хода си на 10 април и ще остане така точно 4 месеца, до 10 август включително. В съчетание с ретроградния Сатурн, посланието за всички нас е: “Връщайте се обратно на чертожната дъска!”

Не става дума, обаче, да започнем отначало, а да проверим внимателно творението си до момента. Защото общата задача на всяка ретро фаза е да се върнем назад и да огледаме за грешки. Време е за подобрения! Сатурн в Козирог ни припомня да проверим всички дълготрайни структури в живота си. Тези, които ще служат като основа за бъдещото ни развитие. Заздравяването на фундаментите ще крепи след това бъдещите ни градежи с години.

Козирог отговаря за банките, правителствата и патриархалните общности – през следващите месеци може да се очакват сеизмични промени в тези сфери на живота. Миналата седмица Плутон, планетата на трансформациите, също стана ретрограден в Козирог. Сатурн тук ще изисква почтеност, а Плутон може да предизвика разкриването на дълбоко заровени тайни. Скрита информация за глобални лидери – от държавници до шефове на големи корпорации, може да излезе наяве по неведоми пътища. Но стои и рискът от манипулиране на данните. Може да ни е трудно да разберем на кого и на какво да вярваме. Ще трябва да проверяваме информацията от няколко източника, за да сме сигурни в нейната достоверност.

В неделя ни очаква тазгодишното новолуние в практичния знак Телец (01:45 ч.). Заедно с ретро Сатурн, това е второто за седмицата небесно събитие, напомнящо ни да направим по-прости тези неща в живота ни, които са станали твърде сложни. Бавният и стабилен Телец ни приканва да постигаме целите си чрез планомерни действия. Но без да жертваме красотата и качеството. Нека да се отдадем на процеса и да планираме нещата така, че да са трайни във времето. Освен това, Телец е знакът на парите и земята. Можем да си поставим предизвикателството да “гласуваме” за природата, като купуваме по-екологични продукти.

Желая ви щастливо начало на май!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.