27 МАЙ – 2 ЮНИ: МЕРЕТЕ СИ ПРИКАЗКИТЕ

В четвъртък комуникаторът Меркурий сключва напрегнат аспект с Нептун. А в петък спречкването продължава с Юпитер. Посланието е едно – мерете си приказките!

Откакто Слънцето и Меркурий влязоха в Близнаци миналата седмица, откриха сезона за активна комуникация с другите. Но този четвъртък, докато Меркурий сключва напрегнат аспект (квадрат) с Нептун в Риби, добре е да внимавате какво приказвате. За Нептун е известно, че внася неяснота и заблуди в ситуациите. А Меркурий е любопитният клюкар. По време на спречкването между тях, не е изключено да се замесите в някоя интрига, разпространявайки невярна информация. Уверете се, че сте наясно с цялата картина, преди да влезете в ролята на официален говорител. Инвестирайте време в проучване и проверка на детайлите – ще ви се отплати.

Предизвикателствата продължават и в петък, когато ретроградният Юпитер в Стрелец застава в опозиция с Меркурий. Най-малкото общо кратно между тези две планети са “големите им усти”. При това, действието се развива в двата най-прями знака в зодиака. Малките разногласия могат бързо да прераснат в епични словесни битки.

Ако сте си държали езика зад зъбите по някаква тема, на този транзит вероятно ще се разприказвате. Или ще се отприщите в изобличителна реч, като Стрелец, или ще свалите противника с кратък, остроумен коментар по близнашки. Но и в двата случая стои вероятността да предизвикате война. Недейте да изгаряте мостове, обаче. Защото ефектът от транзита ще премине след броени дни, а връзките ще бъдат трудни за възстановяване. Като предпазна мярка, преди да говорите, обмислете думите си внимателно и ги минете през няколко редакции наум.

Желая ви повече дипломатичност и мъдрост в последните майски дни!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.