Венера в Риби

25-31 МАРТ: ВЕНЕРА СЕ РАЗМЕЧТАВА, А МЕРКУРИЙ СЕ СЪБУЖДА

Тази сряда, Венера, планетата на любовта, влиза в мечателния знак Риби. Не ви ли се струва, че птичките сякаш пеят по-силно, а цветята цъфтят по-красиво? Рибешкият цикъл на Венера усилва пролетните трепети до n-та степен, слагайки ни розовите очила. До 20 април включително, ще виждаме поезията във всичко!

Венера в Риби

Този вълшебен период може да ни донесе романтичен и творчески ренесанс. Но ще трябва да забавим темпото, ако искаме да му се насладим изцяло. Добре е да си оставим време, за да медитираме, да мечтаем и да позволим на вдъхновението да ни споходи. Разпускането ще ни вкара в по-възприемчиво състояние, идеално за разгръщане на сърцето и духа. Сега ежедневните ритуали могат да бъдат наистина магични. Докато си пием кафето сутрин, можем да водим дневник или да се отдадем на творческа визуализация, за да притеглим от ефира онова, за което копнеем.

Минусът на този венерин цикъл е, че може да ни направи лековерни. Риби е господарят на илюзиите. Това ни служи добре, когато творим, но не е в наша полза в отношенията с другите. Ако започнем нова връзка точно сега, твърде е възможно да се заблуждаваме в прецнката си за човека. Нека да не бързаме, да си дадем време розовата мъгла да се разсее и да си направим проучване за фактите. Току-виж се оказало, че кандидатът за сърцето ни всъщност е обвързан…

В четвъртък Меркурий се събужда от 3-седмичното си ретроградие и отново става директен. Алелуя! Край на техническите спънки и комуникационните недоразумения! Но и край на оправданията, че ретроградният Меркурий ни обърква нещата. Време е да поемем отговорност за собствените си дела.

Заради движението на планетата през неясните води на знака Риби, възможно е през последните три седмици да сме били малко по-чувствителни и раними. Но всичко, което ни се е случило в този период, е било част от един целебен процес, през който е трябвало да преминем. Важно е да сме научили ценния урок, че вместо само да се носим по повърхността, трябва да поглеждаме и какво се крие отдолу. Но вече е време да оставим подмсърчането и носните кърпички настрана, и да влезем отново в ритъм. Можем спокойно да задвижим всичко, което е изпаднало в застой – проекти, подписване на договори и стартиране на нови начинания.

Желая ви щастливи пролетни дни!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *