Венера в Риби

25-31 МАРТ: ВЕНЕРА СЕ РАЗМЕЧТАВА, А МЕРКУРИЙ СЕ СЪБУЖДА

Тази сряда, Венера, планетата на любовта, влиза в мечателния знак Риби. Не ви ли се струва, че птичките сякаш пеят по-силно, а цветята цъфтят по-красиво? Рибешкият цикъл на Венера усилва пролетните трепети до n-та степен, слагайки ни розовите очила. До 20 април включително, ще виждаме поезията във всичко!

Венера в Риби

Този вълшебен период може да ни донесе романтичен и творчески ренесанс. Но ще трябва да забавим темпото, ако искаме да му се насладим изцяло. Добре е да си оставим време, за да медитираме, да мечтаем и да позволим на вдъхновението да ни споходи. Разпускането ще ни вкара в по-възприемчиво състояние, идеално за разгръщане на сърцето и духа. Сега ежедневните ритуали могат да бъдат наистина магични. Докато си пием кафето сутрин, можем да водим дневник или да се отдадем на творческа визуализация, за да притеглим от ефира онова, за което копнеем.

Минусът на този венерин цикъл е, че може да ни направи лековерни. Риби е господарят на илюзиите. Това ни служи добре, когато творим, но не е в наша полза в отношенията с другите. Ако започнем нова връзка точно сега, твърде е възможно да се заблуждаваме в прецнката си за човека. Нека да не бързаме, да си дадем време розовата мъгла да се разсее и да си направим проучване за фактите. Току-виж се оказало, че кандидатът за сърцето ни всъщност е обвързан…

В четвъртък Меркурий се събужда от 3-седмичното си ретроградие и отново става директен. Алелуя! Край на техническите спънки и комуникационните недоразумения! Но и край на оправданията, че ретроградният Меркурий ни обърква нещата. Време е да поемем отговорност за собствените си дела.

Заради движението на планетата през неясните води на знака Риби, възможно е през последните три седмици да сме били малко по-чувствителни и раними. Но всичко, което ни се е случило в този период, е било част от един целебен процес, през който е трябвало да преминем. Важно е да сме научили ценния урок, че вместо само да се носим по повърхността, трябва да поглеждаме и какво се крие отдолу. Но вече е време да оставим подмсърчането и носните кърпички настрана, и да влезем отново в ритъм. Можем спокойно да задвижим всичко, което е изпаднало в застой – проекти, подписване на договори и стартиране на нови начинания.

Желая ви щастливи пролетни дни!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.