Скорпион

22-28 ОКТОМВРИ: ЗАПОЧВА СЕЗОНЪТ НА СКОРПИОНА

Сезонът на Скорпиона започва този вторник с влизането на Слънцето в знака. До 21 ноември всеки аспект на живота ни ще се усеща с по-голям интензитет на емоциите. Те ще бъдат ярки, наситени и крайни, на ботевия принцип – силно ще любим и мразим. Юпитер, планетата на експанзията също се намира в Скорпион, до 8 ноември включително. А до края на октомври Венера е ретроградна в този знак. Всички “скорпионски” теми ще влязат във фокуса на вниманието ни тази седмица: интимният живот, финансовите въпроси, желанието за власт и надмощие, всичко тайно, скрито и случващо се в дълбините на душата ни. Събитията тези дни могат да осветлят части от нашата тъмна страна. Време е да ги осъзнаем, за да ги трансформираме.

С дръзкия Юпитер в картината, може да повдигнем разговори за нещата, които смятаме за нередни или несправедливи. Но с Венера, планетата на дипломацията, която се движи назад, добре е да си мерим приказките. Промяната трябва да се прави стратегически, като избягваме излишните щети. Моментът също трябва да се подбере – желязото се кове докато е горещо. И последно, но не и по важност – не бива да бъркаме желанието за справедливост с отмъщението. Както Ганди е казал, “Око за око” ще направи целия свят сляп.”

Във вторник вечер пълнолунието в чувствения Телец ни напомня за силата на присъствието в настоящия момент. Миналото е зад нас, а бъдещето все още не е настъпило. Единственият момент, с който наистина разполагаме е сегашният. Телец е знакът на лукса и насладата чрез 5-те сетива. Добре е да забавим темпото и да направим място за земни и сетивни удоволствия. Да се порадваме на есента навън, да си сготвим нещо вкусно със сезонни продукти, и да се насладим на време с близките си. Общуването очи в очи и сърдечните прегръдки ще действат целебно тези дни, напомняйки ни, че най-хубавите неща са безплатни. И като става дума за пари, със Слънце в Скорпион и Луна в Телец, добре е да затегнем финансовата дисциплина, запушвайки пробойните в бюждета си.

За Димитровден, в петък, Слънцето и ретроградната Венера се срещат в един същи градус на Скорпиона. Такова сливане се случва веднъж на 584 дни (в средата на ретроградието на любовната планета) и бележи началото на новия венерин цикъл. Тази седмица Вечерницата изчезва от небосклона и потъвайки в мрака се готви да се прероди в утринното небе като Зорница.

Скорпион

Докато престоява в тъмнината, Венера ни дава ново платно, върху което да рисуваме мечтите си. Това е вълшебен момент, който прилича на новолуние по отношение на темите под нейно управление: любовта, партньорските отношения, парите, красотата и хармонията. От какво е време да се пречистим? И какво желаем да поканим в живота си по тези теми? Можем да използваме енергията на момента за специален ритуал, с който да разчистим старото и да приветстваме новото. Време е за “прераждане” и “изплуване от мрака”. Така че до края на седмицата основна задача е да избистрим визията си за нещата!

Вълшебна седмица на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.