лунно затъмнение

21-27 ЯНУАРИ: ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ В ЛЪВ

Седмицата започва силно със супер пълнолуние и лунно затъмнение в Лъв. Луната се намира в перигея си – най-близката до Земята точка върху еклиптиката й. Това прави нощното светило да изглежда малко по-голямо от обичайното. В допълнение, по време на лунно затъмнение, Земята се пада точно по средата между Слънцето и Луната, хвърляйки сянка върху лунната повърхност. В резултат, Луната изглежда тъмно червена и оттук тръгва определението “кървава Луна” за небесното събитие.

кървава луна

Това е последното от серията затъмнения по оста Лъв-Водолей, която започна на 11 февруари 2017 г. Събитията, които са се задвижили тогава, тази седмица могат да достигнат до своя драматичен финал. Но яснотата е за предпочитане пред неведението. Затъмненията имат свойството да разкриват онова, което стои в сянка. Изненадите не са изключени на всички фронтове на живота. Но това са разкрития, които е необходимо да видим.

През последните две години оста Лъв-Водолей подчертаваше разделението между бляскавата елитарност (Лъв) и духа на единство в обществото (Водолей). Сблъсъкът между тези две противоположности може да даде някакъв резултат през следващите две седмици, докато осмисляме уроците на лунациите от 2017-та насам. Най-добрата възможна комбинация между Лъв и Водолей е постигането на революция чрез любовта. Или както Мартин Лутър Кинг е казал, любовта е “единствената сила, способна да превърне врага в приятел”.

Че моментът е напрегнат подсказва и квадратът (негативен аспект) между Марс и Сатурн, който се случва също в понеделник. Усещането, продължаващо и в следващите дни, е сякаш не знаем дали да настъпим газта или да натиснем спирачката. Добре е да избягваме прибързаните действия. Правилният ход ще ни се разкрие сам, при това скоро, така че нека да дишаме дълбоко и да се доверим на Вселената.

Със сегашното лунно затъмнение приключва и коридорът за посяване на намерения, който започна на 6 януари със слънчевото затъмнение и новолуние в Козирог. През следващите две седмици, докато Луната намалява, идва време за освобождаване и пречистване от всичко старо, което ни пречи и задържа развитието ни – предмети, ситуаци, взаимоотношения… Но внимавайте – онова, което изхвърлите сега, ще напусне трайно живота ви. Важно е да сте сигурни в решението си, защото няма да има връщане назад.

Желая ви успех с пречистването, за да дишате по-леко след това!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.