пълнолуние в Риби

20-26 АВГУСТ: ЗЛАТНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПРЕЧИСТВАНЕ

Край на недоразуменията – този понеделник Меркурий се събужда от ретроградната си фаза! През последните три седмици планетата на ума и комуникациите се движеше назад през Лъв, превръщайки разговорите в развален телефон. Ретро периодът ни дава възможност по някакъв начин да погледнем назад във времето. Може би стари познати ненадейно са изплували обратно в живота ни. Или ни се е наложило да се справим с нерешени проблеми от миналото. Или пък отдавна забравени случки са се върнали в съзнанието ни. Каквото и да е изплувало, трябвало е да довършим работата си с него, за да можем сега да поемем напред в нова посока.

Меркурий ще се движи в Лъв до 5-ти септември включително, правейки комуникацията малко по-театрална поради желанието ни да привличаме вниманието на другите. Но ако искаме да бъдем в светлината на прожекторите, добре е да се възползваме от дните до сряда, докато Слънцето също се движи през този знак. В четвъртък, царствената показност отстъпва място на земната практичност, с прехвърлянето на централното светило в Дева. След цял месец на хедонизъм и помпозност, време е да се завърнем към по-обикновените, но немаловажни неща от живота. Дева отговаря за превантивната грижа за здравето. Ако през лъвския период сме злоупотребили с насладите, може би сега е време за детокс и благоразумен подбор на храната. И да си припомним, че движението е здраве! Подновете картата за фитнеса, излезте с колелото, тичайте в парка или правете йога на плажа. Всички тези дейности са добре дошли през оставащите летни дни.

Освен това, Дева е знакът на работата, който ни помага да направим прехода от отпускарския сезон обратно към ежедневните ни дела. Девата обича да внася ред в хаоса и да слага всяко нещо на мястото му. Време да подредим различните сфери от живота си и да оправим кашите, които може би сме забъркали през лятото. От служебните задачи, през личните си финанси, до дома и битовите въпроси.

Финалът на седмицата ще бъде вълнуващ – в неделя ни очаква голям земен тригон с участието на Слънцето, Уран и Сатурн, плюс пълнолуние в Риби. Големият тригон е силно положителен аспект, при който три (или повече) небесни тела образуват равностранен триъгълник. Такъв аспект може да осигури силен тласък в позитивна посока или да предизвика чудодейни събития в живота ни. В случая, замесени планети се намират в трите земни знаци на зодиака, които отговарят за материлните ни нужди. Такъв голям тригон може да донесе добри новини по финансови въпроси или пък златна бизнес възможност, която да ни даде сигурност и стабилност. Уран е планетата на иновациите, а Сатурн отговаря за дълготрайността във времето. Когато Слънцето в Дева докосва едновременно по хармоничен начин тези две планети, добре е да помислим какви нововъведения да приложим в работата си, които да ни носят доходи в дългосрочен план.

На глобално ниво, този тригон служи като призив от страна на Земята да й помогнем да се справи с предизвикателствата, пред които сме я поставили. Време е да си зададем сериозно въпроса: Какво мога да направя лично аз за устойчивото развитие на планетата? От пазаруването с платнена торба, през намаляването на отпадъците, които генерираме всеки ден, до разделното изхвърляне на боклука – всеки един от нас има какво да направи!

Риби

Тазгодишното пълнолуние в Риби също се случва в неделя, внасяйки баланс между материалното и духовното. Риби е знакът на връзката с Висшия разум и собствената ни душа. Когато Луната е в пика си именно в него, ни призовава да изразим дълбоките си мечти и копнежи. Свалете преградите и вдигнете бариерите! Готовността да сме отворени към нови преживявания може да донесе големи промени в живота ни преди седмицата да е изтекла.

Но всяко небесно събитие има своите плюсове и минуси. В случая е добре да се пазим от прекален идеализъм. Нека розовите очила на Риби не филтрират червените флагчета за опасност. Това е последният знак в зодиака, който обединява енергията на всички предходни знаци. Добре е да търсим поглед към пълната картина, с нейните хубави страни и недостатъци, а не само подбрани кадри.

Пълнолунието в последния знак бележи приключването на някаква фаза в живота ни. Какво е онова, което трябва да си отиде трайно? За да получим личния си отговор на този въпрос, можем да използваме силата на медитацията, танца и ритуалите – все дейности под управлението на Риби. Време е за освобождаване и пречистване!

Желая ви прекрасна и вълнуваща лятна седмица!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

  2 Коментари

 1. Невена Кюранова
  20.08.2018
  Отговор

  Благодаря ти, Мими. Прочетох този твой текст в много подходящ за мен момент. Освен, че ми беше страшно интересно мисля, че ще ми е и полезно.
  Може ли да го споделя на моята стена?
  Сърдечни поздрави!
  Невена

  • Мими Дончева
   21.08.2018
   Отговор

   Разбира се, Невена! Радвам се, че инфото е полезно за теб <3

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.