2-8 СЕПТЕМВРИ: ОБРАТНО В РАБОТНАТА ЛУДНИЦА

Въпросът за разумния избор

Започваме седмицата с тригон (положителен аспект) между хедонистично настроената Венера и строгия Сатурн. Едно небесно напомняне за това колко е важно да казваме “не” на определени неща. За да можем да кажем “да” на добрите възможности – тези, които в крайна сметка ще бъдат полезни за нас. С други думи, тук стои въпросът доколко дисциплинирани и последователни сме в действията, които ще ни се отплатят в дългосрочен план. Вместо да се отдаваме на краткотрайните удоволствия на момента.

Но мъдрият избор може да се окаже труден, понеже във вторник Венера сключва квадрат (напрегнат аспект) с по-големия си брат Юпитер. Венера е “парти момичето” сред планетите, а Юпитер е този, който винаги иска още и още от сладката страна на живота. И когато тези двамата се съберат, купонът е неизбежен. Разумът и волята просто излитат през прозореца. А заедно с тях – и парите ни. Тази небесна комбинация ни настройва към разточителство. Предизвикателството тук е да обърнем внимание на желанията си, но по умерен начин.

Обратно в работната лудница

Меджувременно, въпреки повечето почивни дни тази седмица, стелиумът (множество планети в съвпад) в Дева ни настройва обратно на работна вълна. Космическата среща между Слънцето, Меркурий, Венера и Марс в знака на службата и систематизирането поставя акцент върху практичната страна на живота, внасянето на ред и яснота.

В хода на седмицата, този стелиум ще направи няколко объркващи аспекта – опозиция с хаотичния Нептун, квадрат с разточителния Юпитер, тригони с дисциплиниращия Сатурн и властния Плутон… Целият този планетарен екшън ще придаде на живота усещането, че сме част от някаква лудница и сякаш постоянно закъсняваме за важна среща. Внимателното координиране на графиците ще бъде първата стъпка към нормалността, особено ако работим в екип. На второ място, добре е да опростим задачите, избягвайки излишните усложнения. А на трето – да подберем кои задачи ще подпомогнат прогреса ни, вместо просто да ни водят към бърнаут.

работната лудница

За финал на седмицата, тригонът между действения Марс и благоразумния Сатурн ще ни насочи към чувството ни за дълг. Време е да се запитаме какво можем да направим ние за другите, а не те за нас. Да помогнем на приятел да сглоби новите си мебели или да закараме някой до летището – това са част от жестовете, с които можем да направим себе си полезни. А ако се окаже, че работим в неделя (което е доста вероятно), добре е да рационализираме дейностите си, вместо просто да се впуснем в тях. Принципът тук е “да работим по-умно, а не по-здраво”. Винаги има начин за това.

Успешна луда седмица на всички!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

NB! Лични консултации ще се провеждат до 1 ноември 2019 г. След тази дата предстои прекъсване в консултантската ми дейност за период от 1 година. Запишете своя час сега!

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.