2-8 СЕПТЕМВРИ: ОБРАТНО В РАБОТНАТА ЛУДНИЦА

Въпросът за разумния избор

Започваме седмицата с тригон (положителен аспект) между хедонистично настроената Венера и строгия Сатурн. Едно небесно напомняне за това колко е важно да казваме “не” на определени неща. За да можем да кажем “да” на добрите възможности – тези, които в крайна сметка ще бъдат полезни за нас. С други думи, тук стои въпросът доколко дисциплинирани и последователни сме в действията, които ще ни се отплатят в дългосрочен план. Вместо да се отдаваме на краткотрайните удоволствия на момента.

Но мъдрият избор може да се окаже труден, понеже във вторник Венера сключва квадрат (напрегнат аспект) с по-големия си брат Юпитер. Венера е “парти момичето” сред планетите, а Юпитер е този, който винаги иска още и още от сладката страна на живота. И когато тези двамата се съберат, купонът е неизбежен. Разумът и волята просто излитат през прозореца. А заедно с тях – и парите ни. Тази небесна комбинация ни настройва към разточителство. Предизвикателството тук е да обърнем внимание на желанията си, но по умерен начин.

Обратно в работната лудница

Меджувременно, въпреки повечето почивни дни тази седмица, стелиумът (множество планети в съвпад) в Дева ни настройва обратно на работна вълна. Космическата среща между Слънцето, Меркурий, Венера и Марс в знака на службата и систематизирането поставя акцент върху практичната страна на живота, внасянето на ред и яснота.

В хода на седмицата, този стелиум ще направи няколко объркващи аспекта – опозиция с хаотичния Нептун, квадрат с разточителния Юпитер, тригони с дисциплиниращия Сатурн и властния Плутон… Целият този планетарен екшън ще придаде на живота усещането, че сме част от някаква лудница и сякаш постоянно закъсняваме за важна среща. Внимателното координиране на графиците ще бъде първата стъпка към нормалността, особено ако работим в екип. На второ място, добре е да опростим задачите, избягвайки излишните усложнения. А на трето – да подберем кои задачи ще подпомогнат прогреса ни, вместо просто да ни водят към бърнаут.

работната лудница

За финал на седмицата, тригонът между действения Марс и благоразумния Сатурн ще ни насочи към чувството ни за дълг. Време е да се запитаме какво можем да направим ние за другите, а не те за нас. Да помогнем на приятел да сглоби новите си мебели или да закараме някой до летището – това са част от жестовете, с които можем да направим себе си полезни. А ако се окаже, че работим в неделя (което е доста вероятно), добре е да рационализираме дейностите си, вместо просто да се впуснем в тях. Принципът тук е “да работим по-умно, а не по-здраво”. Винаги има начин за това.

Успешна луда седмица на всички!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

NB! Лични консултации ще се провеждат до 1 ноември 2019 г. След тази дата предстои прекъсване в консултантската ми дейност за период от 1 година. Запишете своя час сега!

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *