2-8 НОЕМВРИ: ЧЕСТИТ ДИРЕКТЕН МЕРКУРИЙ!

Днес, 3-ти ноември, Меркурий се пробужда след 3-седмична ретроградна фаза през знаците Скорпион и Везни. От 14-ти октомври насам емоционалните бури и всеобщото объркване бяха нещо нормално.

 

 

Сега докато Меркурий поема напред през Везни (до 10 ноември) и през Скорпион (до 1 декември), ни се дава шанс да преразгледаме всички събития, които са ни се случили от началото на октомври. Да приемем ситуацията, в която сме, не означава, че сме съгласни с нея. Важно е да можем да отсеем фактите и да изберем нова стратегия, базирана на това, което наистина се случва. Пътят към възстановяването на нормалния живот ще бъде дълъг и криволичещ – нещо, което мъчи всички по света тази година.

От 14-ти до 28-ми октомври, обратното движение на планетата-вестоносец протече през Скорпион, знака на дълбоките и прикрити емоции. Ако през този период сте си поплакали “без видима причина”, може би сте усетили пречистващия ефект на сълзите. Но това усещане за драма е вече в миналото. С директен Меркурий е време да поправим недоразуменията и да задвижим забоксувалите дела. Но без да забравяме уроците, научени чрез трудностите.

Кога “още малко” става “твърде много”? Повече яснота по този въпрос ще получим в неделя, на 8-ми ноември, благодарение на последната четвърт на Луната, която подбужда към равносметка. Луната в яркия знак Лъв ще насочи вниманието ни към всичко прекалено и “кичозно”, което дразни погледа. Както Коко Шанел съветва, добре е да махнем един аксесоар от себе си преди да излезем. Този принцип ще важи в широк смисъл около края на седмицата.

Желая ви успешен старт на ноември!

Мими 🙂

Искате ли да преминете отвъд общия хороскоп? Запишете се за онлайн курса “Астрология за начинаещи”!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.