19-25 АВГУСТ: ТРИ ПЛАНЕТИ ВЛИЗАТ В ДЕВА

Марс влиза в Дева

За начало на седмицата, планетата на действието започва 7-седмичен престой на територията на практичната Дева, където за последно беше през октомври 2017 г. След броени дни към Марс ще се присъедини и неговата космическа любовница Венера, за да прекарат уикенда заедно в точен съвпад в знака на дребните детайли и служенето. Идва моментът да се радваме на “малките неща” в любовта. Както и да даряваме хората около себе си с неочаквани жестове на милосърдие и доброта. Заради специалния съвпад, темата на седмицата е “Докоснете нечий живот с любов”, без значение дали е познат или случайно срещнат на улицата. А за хората, които са скъпи на сърцето ви, изберете “служенето чрез действия” като свой език на любовта. Независимо дали помагате с ръцете си, с времето си или с любящо изслушване, добрините, които правите в близките дни, ще се помнят дълго.

Венера влиза в Дева

Любовта и модата стават малко по-викториански и сдържани с влизането на Венера във втория земен знак този четвъртък. През започващия период, който ще трае до 14 септември включително, скромността и въздържанието стават привлекателни, измествайки разголеното облекло и яркото поведение. След триседмичния престой на Венера в крещящия за внимание Лъв, тази промяна може да се усеща леко рязка. Но може да се окаже и необходима почивка от горещите летни флиртове. През следващите седмици идва време да забавим темпото и да се наслаждаваме на малките неща, като топлината на нечие докосване или лъчезарната усмивка.

За обвързаните моментът е подходящ за подреждане на дребните детайли във връзката. От координиране на графици и съставяне на общи бюджети, до решението чии родители да посетите този уикенд – това са неща, които изглеждат незначителни на пръв поглед, но могат да създават предизвикателства в отношенията. Имате ли нужда да изчистите някакви неизяснени въпроси от юли, когато Меркурий беше ретрограден? Започнете с просто и искрено извинение, и без оправдания. И разчитайте на любовните похвати от “старата школа” – вместо съобщение в месинджъра, напишете любовно писмо на хартия и го оставете небрежно на видно място.

Слънцето влиза в Дева

В събота централното светило също напуска царствената територия на Лъва, навлизайки във втория земен знак, до 23 септември. След месец на ярък хедонизъм и безсрамно прекаляване, на власт идва минимализмът. Потърсете умни трикове за практично подреждане на дома, изхвърлете ненужното и не забравяйте, че най-хубавите неща в живота все още са безплатни.

Ако сте занемарили спорта в края на лятото, върнете се обратно към движението. Каране на колело в парка, йога на открито или утринен крос – свежият въздух и досегът с природата ще презаредят тялото ви. Дева е знакът, който управлява нашите навици, здравословния живот и желанието да сме полезни. Вместо да карате деня на три чаши кафе, използвайте силата на Девата, за да подобрите ежедневието си. Внесете ред в пространствата, които обитавате – не само дома, но също работното място и колата. Добавете живи растения където можете. Носете дрехи, които са удобни и практични, а не просто красиви. Отделяйте време, за да си приготвяте вкусна и питателна храна. И помагайте на другите, вместо да се правите, че не забелязвате когато някой в офиса се мъчи с нещо. Грижата към вас самите и към околните ще ви се върне многократно!

Желая ви щастливо и гладко навлизане на територията на Девата!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.