пробуждане за нов живот

18-24 МАРТ: ПРОБУЖДАНЕ ЗА НОВ ЖИВОТ

Този четвъртък започва сезонът на Овена, който бележи рестартирането на слънчевия цикъл през зодиака. Новото начало в природата настъпва с пролетното равноденствие на 21 март, което маркира смяната на сезоните. И това пробуждане за нов живот се случва включително вътре в нас.

пробуждане за нов живот

Овен е първопроходецът на зодиака, който най-добре умее да поставя нови начала. Той ни припомня собствените ни желания и ни дава сили, за да се насочим към тях чрез действие. Време е да предизвикаме себе си и отново да опитваме неща за първи път! Основната ни задача до 20 април е умишлено да изкарваме себе си от зоната си на комфорт. Защото животът е онова, което ни се случва извън нея. И щом отмине първоначалният страх от неизвестното, на негово място ще дойде усещането за раздвижване. Овен е безстрашният войн на зодиака, който ни помага да отстояваме себе си и да се борим за мечтите си.

Но като всеки знак, този също има своята тъмна страна. При Овена всичко е “Аз, аз, аз!”, до степен на самозабравяне. Желателно да се пазим от егоизма и прекалената състезателност. Не всичко е съревнование, в което трябва да излезем победители. И вместо да се напреварваме с другите, нека да се надпреварваме със себе си, за да се превърнем в своя по-добра версия.

Тази година пролетното равноденствие настъпва 2 минути преди полунощ на 20-ти срещу 21-ви март. И за пръв път от 1981 г. насам съвпада с пълнолуние – в 03:42 ч. на 21 март, във Везни, знака на мира и хармонията. Рядката небесна комбинация ни напомня, че повече от всякога имаме нужда от умереност. И за да схванем по-добре посланието, през 2019-та ни очакват две последователни пълнолуния във Везни. Призивът за любов, сътрудничество и баланс ще ни бъде отправен отново на 19 април. Тогава и сега е добре да се запитаме: Как мога да покажа любовта си навън в света? И къде мога да приложа силата на партньорството? Везни ни напомня, че е напълно във възможностите ни да открием равновесната точка между две противостоящи тежести.

И като истинско предизвикателство във връзка с последното твърдение, в четвъртък се случва напрегнат аспект (квадрат) между Марс и Венера – управителите на Овен и Везни. Миролюбивата Венера се движи през Водолей, знака на приятелството и груповите дейности. А Марс е в иначе спокойния Телец, който управлява ценностите. Но квадратът между двете планети говори за конфликт. Ако се окажем замесени в словесна престрелка с приятел или колега, нека се опитаме да избегнем личните нападки. Предупреденият е наполовина спасен – от нас зависи да заемем една по-мъдра позиция. Да проявим разбиране към аргументите на другия и да бъдем конструктивни в критиката си, вместо да сме подвластни на надвикването.

Успешна нова седмица на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.