Проясняване

18-24 юни: Проясняване на съзнанието и време за прозрения

Нептун става ретрограден

Този понеделник Нептун навлиза в ежегодната си ретроградна фаза и ще се движи назад през собствения си знак Риби до 24 ноември включително. Това е планетата на връзката с духовното и обръщането навътре към себе си. Същевременно, Нептун отговаря за излюзиите, които понякога владеят съзнанието ни. Добрата новина е, че докато се движи назад, замъгляващото му свойство отслабва и през следващите 6 месеца ще виждаме малко по-ясно какво се случва в собствения ни свят. Това ни дава шанс да се освободим от погрешни представи и да лекуваме душата си, преразглеждайки миналото. А също и да се справим с вредни навици и пристрастявания.

Проясняване

Ясното осъзнаване на нещата е ключът към разрешаването на проблемите и израстването. А дейностите под управлението на Нептун могат да ни помогнат да получим тази яснота. Сред тях са: йога и медитацията; изкуството във всичките му форми – рисуване, танци, музика и т.н.; водните дейности – плуване, спа процедури, взимане на вана; неконвенционалната медицина – енергийни терапии, хомеопатия, бахови капки и т.н.; психологията и психотерапията – четене на книги от тази сфера или срещи с личен терапевт. До края на ноември, това са дейностите, които могат да имат дълбоко целебен ефект върху нас.

През следващите месеци възможно е да сме малко по-чувствителни от обичайното, попивайки енергия от околните като гъба. Ако усетим, че ни е криво без някаква ясна причина, добре е да се обърнем към някоя от гореизброените дейности. Чудесна идея е също да си правим енергийна защита – например, да носим кристали (планински кристал, розов кварц и аметист е топ комбинация за предпазване) или да визуализираме около себе си балон от виолетова светлина преди да излезем от вкъщи. Освен това, знаем от митологията, че Нептун е богът на морето – той управлява водата. Ако още нямате своя бутилката за вода (за многократна употреба), сега е моментът да си вземете и да я превърнете в задължителен аксесоар през лятото. Човешкото тяло има ежедневна нужда от 30 мл вода на килограм – за да разберете колко вода да пиете, умножете теглото си по 30 и вижте колко литра се получават!

Слънцето влиза в Рак

В четвъртък е лятното слънцестоене и моментът, в който Слънцето влиза в Рак. Това е знакът на емоциите, грижата за другите, семейството и дома. Под въздействието на тези сантиментални лъчи, до 22 юли е време да обърнем внимание на важните за нас хора. Срещите с приятели и роднини в домашна атмосфера са прекрасен вариант. Също така, можем да помислим как да направим по-уютни пространставата, които обитаваме ежедневно – работното място, а защо не и колата.

И нека не забравяме, че лятното слънцестоене бележи най-дългият ден и най-кратката нощ в годината. Тогава светлината има превес над мрака и моментът е прекрасен за дейности, които просветляват съзнанието. Отделете си време за медитация, творчески активности или писане на дневник. Наблюдавайте мислите, които идват в главата ви междувременно – може да получите някой ценен „факс от космоса“. 😉

Вълшебна юнска седмица на всички!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.