розово и зелено

18-24 ФЕВРУАРИ: КОД РОЗОВО И ЗЕЛЕНО

Влизането на Слънцето в мечтателния знак Риби този вторник ни слага розовите очила. Всичко става по-романтично, поетично и извисено в представите ни. През следващия месец, добре е малко да забавим темпото и просто да си позволим да блуждаем. Да потърсим красотата в ежедневието си, която обикновено подминаваме. Да дадем възможност на въображението да се развихри, за да може творческото вдъхновение да ни споходи. И да “избягаме” за кратко от реалността, за да внесем доза вълшебство в дните си.

розово и зелено

Рисуването, танците, пеенето и всички форми на изкуство ще ни действат особено извисяващо до 20 март. Същото важи и за активностите, включващи духовен елемент, каквито са йога и медитацията. Както и дейностите с вода – плуване, спа процедури или вана със соли. Отдайте се на това, което ви привлича в този списък и наблюдавайте какво е състоянитето на съзнанието ви преди и след посочените занимания. Ще откриете голяма позитивна разлика.

Но всеки знак си има и тъмна страна. Тази на Риби е свързана с пристрастяванията и зависимостите в най-широк смисъл. Освен, че е желателно да избягваме злоупотребата с алкохол и други вредни субстанции, в този период е добре да се запитаме към какво/кого се чувстваме пристрастени. Всяка зависимост, която имаме, дори да е безобидна като сутришното кафе, държи в плен част от жизнената ни енергия. Колкото повече намаляваме броя на своите зависимости (онова, без което си мислим, че не можем), толкова повече енергия ще имаме, за да сбъдваме мечтите си. Така че, можем да предизвикаме себе си и да опитаме да се лишим съзнателно от нещо, към което сме прекалено привързани.

Също във вторник, се случва пълнолунието в зеления знак Дева. То може да отключи у нас желанието за пролетно почистване – както на домашен, така и на телесен план. Освен че е знакът на реда и чистотата, Дева отговаря за здравословния начин на живот. Задачата ни сега е да внесем ред около себе си и вътре в себе си. Да разчистим жилището от ненужни вещи и да отидем на спорт. Да се погрижим за растенията в дома си и да си приготвим свежо смути, което да ни зареди с витамини. А в дните след пълнолунието може да направим прочистваща диета, за да изхвърлим токсините от тялото си.

Тъй като Дева е и знакът на услугите, може да помислим дали пък не е дошъл моментът да си вземем домашна помощница или персонален терньор. А също и как ние самите можем в по-голяма степен да служим на другите (да направим себе си по-полезни). Всяко добро дело се брои, дори да е малко!

Прекрасна нова седмица на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.