15-21 ЮЛИ: ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ И СЪТРЕСЕНИЯ В ЛЮБОВТА

Лунно затъмнение в Козирог

Помните ли новогодишните си обещания и решения? Или желанията, които “посяхте” покрай слънчевото затъмнение на 6 януари в Козирог? Тази седмица можете да си направите равносметка за постигнатото, по време на лунното затъмнение в същия знак. То настъпва в първия час на 17-ти юли (в 00:38 ч.) и с него завършва коридорът между двете затъмнения, стартирал със слънчевото на 2 юли.

лунно затъмнение

Отделете си време, за да оцените резултатите си от началото на година досега. Не е изключено да се окажат впечатляващи, тъй като са покълнали с енергията на най-амбициозния знак в зодиака. След като отчетете прогреса си, ще получите допълнитрелна доза мотивация, за да продължите напред, с още повече хъс. Понеже лунните затъмнения понякога разкриват скрити възможности, бъдете нащрек! Някой във вашето обкръжение може да се окаже подходящ съмишленик за проектите ви. И плановете ви могат бързо да се ускорят.

Като цяло, лунните затъмнения бележат пик в енергията. Те могат както да доведат до материализацията на нещо в живота ни. Така и да изкарат на светло онова, което досега не сме виждали – за добро или за лошо. Понякога тези супер лунации осветяват скритите ни врагове и хората, които са ни подливали вода. А друг път бележат края на нещо важно. Каквато и да е ситуацията, последиците от нея вероятно ще са трайни във времето.

Венера в опозиция със Сатурн и Плутон

Лятната любов може да не върви особено гладко тази седмица. Венера в Рак прави опозиция към две от бавните планети в Козирог. Във вторник аспектът е със Сатурн (в деня на лунното затъмнение), а в неделя – с Плутон. Това са два небесни дуела, които изправят пред нас предупредително огледало. И отражението, което виждаме, по всяка вероятност няма да ни хареса. Преди да започнем да обвиняваме другия за каквото и да е, нека да се вгледаме първо в себе си. Със сигурност връзката може да се нуждае от корекции. Но тези аспекти ни напомят, че промята, която търсим, започва от нас самите.

В допълнение, в петък Венера ще направи хармоничен аспект (тригон) с романтичния Нептун. Можем да използваме момента по два начина: да погледнем голямата картина и да получим прозрение защо това се случва и какво трябва да научим за себе си; или да потънем още по-дълбоко в илюзии и самозаблуди, заемайки позицията на жертва. Ако сме способни да приемаме сътресенията във връзката като ценни уроци, най-важните ни взаимоотношения биха могли да процъфтяват в последствие. А тези, които се разпаднат сега, очевидно не са били поставени на стабилна основа.

Меркурий се връща в Рак

И нека не забравяме – Меркурий все още е ретрограден. И това означава, че внезапните действия не са препоръчителни. Движейки се назад, в събота планетата на ума се връща в знака Рак, където ще остане до края на ретро фазата (1 август). В този период е желателно да подбираме внимателно думите си, съобразявайки се с повишената емоционална чувствителност на околните. Ако настъпим някого по “болното място”, нека бързо да се извиним. А най-добре е да използваме ретро фазата по предназначение: да се срещаме със стари приятели и членове на семейството, с които не сме се виждали отдавна. Или да се отдадем на релакс и плажуване – лято е в крайна сметка!

Прекрасни юлски дни на всички!

Мими 🙂

⭐️ Не забравяйте, че само през юли, освен стандартното инфо (тенденциите за няколко години напред, годишен хороскоп и транзити), прогностичният хороскоп при мен включва индивидуално тълкуване на двете затъмнения и тяхното отражение през второто полугодие. За да разберете какво вещаят планетите лично за вас, запишете си час за консултация на office@astroacademy.bg!

Повече детайли за астро консултациите, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

 

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.