15-21 АПРИЛ: МЕРКУРИЙ И ВЕНЕРА ВЛИЗАТ В ОВЕН

Караме последна седмица със Слънце в Овен – знакът, при който всичко се върти около личните ни желания. Ако поради някаква причина сме ги оставили на заден план, добре е да си ги припомним и задвижим в дните до неделя. От края на март насам, огненият Овен подклажда нашата оригиналност и способността ни да стартираме нови начинания. Въпросът е: Кои от тях можем да осъществим на практика? А отговорът ще дойде в периода на Телеца, който ще поеме щафетата от другата седмица. Овенът започва новото, а Телецът съставя план за следващи действия и извършва реалната работа.

Но овенската енергия ще продължи присъствието си още, благодарение на Меркурий, който в четвъртък ще влезе на територията на първия знак. Планетата на ума и комуникациите ще остане там до 6 май включително. В този период е важно да подбираме думите си, защото речта става по-остра и пламенна. Стои рискът да си служим със словото като с оръжие и без да искаме да “раним” някого. Липсата на тактичност се подклажда допълнително и от Юпитер, който в момента е ретрограден. От друга страна, плюсът на Меркурий в Овен е, че ускорява реакциите на ума, правейки го по-услужлив. В дните до Гергьовден ще бъдем по-схватливи и остроумни.

Паралелно, тази неделя и Венера ще се прехвърли на територията на Овена, където ще остане до средата на май. Това е доста страстно разположение за планетата на любовта, съвсем в духа на пролетта, която подклажда сърдечните трепети.

Движението на Меркурий и Венера през първия огнен знак ще поддържа нашата инициативност и желание за действие. Наред с предстоящото навлизане на Слънцето в практичния Телец, през близките седмици звездите ще подкрепят реализирането на стремежите ни.

Междувременно, този петък ни очаква второто за годината пълнолуние във Везни. Едно небесно изключение, акцентиращо върху нуждата от мир и хармония с околните. А именно това е най-голямото предизвикателство в овенските дни, които ни карат да се налагаме над другите. Луната в знака на баланса в отношенията ще ни помогне да завършим седмицата по-приятно. Ако сме във връзка, добре е да планираме романтична вечеря за петък.

Приятни априлски дни на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.