Уран

14-20 МАЙ: ВРЕМЕ Е ДА ПОЕМЕМ В НОВА, СВЕЖА ПОСОКА

След 7-годишен престой в Овен, на 16 май революционно настроеният Уран влиза в Телец, знака на парите и материалните притежания. Странично въртящата се планета е била в първия земен знак за последно през 1942 г. И сега ще се движи през него чак до април 2026 г. Там, където Уран върви, прави революции и належащи промени. Той не търпи застоя и ограниченията, които спират развитието ни. Всички ръзтърсвания, предизвикани от него, имат за цел да разчупят статуквото, за да поемем в нова, свежа посока. При предишната му смяна на знак през март 2011, когато Уран влезе в огнения и агресивен Овен, светът преживя катастрофата в АЕЦ Фукушима, която буквално включваше изтичане на уран(!). А през годините след това станахме свидетели на серия от граждански войни в арабските държави и атентати в Европа.

Уран

Сега, навлизайки в знака на парите, революционната планета вероятно ще преработи начина, по който харчим, печелим, спестяваме и инвестираме. Иновациите и технологиите ще играят важна роля – например, може да наблюдаваме нарастването на безкасовите бизнеси и увеличаваща се автоматизация чрез изкуствен интелект в сферата на финансите. Също така Телец е знакът на земята и зелените идеи, така че няма да липсват екологични иновации – може би в крайна сметка човечеството ще завие в нова посока и ще спасим планетата от досегашните си злоупотреби с нея. Предстоят ни интересни времена!

На 17 май темпераментният Марс влиза във Водолей, с удължен престой в знака чак до 15 ноември, заради ретроградна фаза през лятото. Червената планета управлява начина, по който изразходваме физическата си енергия, а за последния въздушен знак важи фразата „очаквай неочакваното“. Така че до средата на ноември може да сме малко по-ексцентрични и непредсказуеми. Същевременно, енергията ни ще се изразходва неравномерно – ту ще работим до пълно изтощение, ту ще изпадаме в пълно бездействие. Но предвид, че наближава лятото, можем да използваме тези моменти на застой за почивка и трупане на вдъхновение за следващата активна фаза.

Важно е да се разтоварваме, защото Водолей управлява нервната система. С темпераментния Марс в него, не е изключено да трупаме в себе си взривоопасно напрежение. Друга подходяща идея е да се занимаваме с благотворителни и социални дейности, които правят принос в името на общото благо. Това ще ни помогне да съчетаем енергията на планетата и знака по градивен начин.

На 20 май любвеобвилната Венера се прехвърля в Рак, знака на семейството и грижата за другите, където ще остане до 13 юни включително. Ракът е подвластен на емоциите и усещането за сигурност. Когато Венера попада в него, чувствителността, нежността и романтичността силно нарастват. Ще имаме потребност да се усещаме обичани и защитени. И ще ни бъде най-добре в моментите, които прекарваме с близките си.

Ще бъдем по-грижовни и любящи към партньора си, но е важно да не прекаляваме в това отношения, задушавайки човека до себе си с внимание. Освен това, Рак отговаря за жилището, а Венера за парите и лукса – не е изключено в този период да харчим пари, за да направим дома си по-уютен и комфортен. Също така, Венера отговаря за насладата чрез петте сетива, а Рак обича домашната храна – добра идея е през този период да се отдадем на кулинарни изкушения, готвейки за хората, които са скъпи на сърцето ни.

Щастливи майски дни на всички!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“, основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.