умереността

11-17 МАРТ: КЛЮЧЪТ Е В УМЕРЕНОСТТА

Този четвъртък Слънцето в Риби сключва напрегнат аспект (квадрат) с Юпитер в Стрелец. Но тъй като втората планета е силно положителна, макар и отрицателен, този аспект може да бъде много полезен. Той ни дава енергия да напредваме в желаната от нас посока, стига да сме дисциплинирани и да избягваме прекаляването с каквото и да е.

Трудното при този транзит е, че ни кара да се нагърбим с повече задачи, отколкото можем да поемем реално. Както и да надценяваме ресурсите и възможностите, с които разполагаме. Но не е изключено по този начин да надскочим себе си, постигайки повече отколкото сме смятали за възможно. Всичко зависи от това дали по принцип сме по-оптимистично или по-консервативно настроени. Същевременно, квадратът между Слънцето и Юпитер може да ни направи по-щедри или по-екстравагантни, в сравнение с обичайното ни поведение. Под това въздействие, ключът е в умереността, както за положителните, така и за отрицателните тенденции.

умереността

Не на последно място, квадратът между Слънцето и Юпитер може да ни навлече разправии с околните. И двете замесени планети се славят с добро самочувствие и его. Затова, не са изключени спречквания, като плод на арогантност или егоцентризъм. Добре е да проявим повече разбиране към гледната точка на другия, вместо да се инатим, настоявайки на своето.

Също в четвъртък, Марс в Телец прави положителен аспект (тригон) със Сатурн в Козирог. Това докосване между планетата на действието и тази на ограниченията води до добър баланс между “даването на газ” и “натискането на спирачката”. Сатурн обича структурата и доброто разпределение на времето, така че желателно е да разполагаме с план. Сега е моментът да прецизираме стратегията си, превръщайки работата по проектите си в добре смазана машина.

В събота ни очаква още един квадрат с Юпитер, този път сключен от ретроградния Меркурий. Важно е много внимателно да си подбираме думите, защото този аспект допълнително увеличава комункационните обърквания. Общуването става като развален телефон – казваме едно, а отсреща разбират друго.

В допълнение, възможно е да чувстваме съпротиви към наложените правила. Ако преживяваме нещо подобно, добре е да се запитаме защо съществуват тези правила и как са възникнали, преди да ги стъпчем. Нека да проявим повече разбиране и съчувствие в тази ситуация. Това са силните качества на Риби, знакът, през който се движи Меркурий.

Успешна нова седмица на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *