10-16 ЮНИ: ВЕНЕРА В БЛИЗНАЦИ И ОЩЕ

Освен че Слънцето и Меркурий се движат през Близнаци, тази седмица в същия знак се прехвърля и Венера. Планетата на любовта ще остане тук до 3 юли включително, усилвайки не само способността да си партнирате с другите, но и да флиртувате. Не е изключено да усетите “пеперудите в стомаха” по време на социална активност, като среща с приятели или урок по танци. Друга опция е да се сблъскате с любовта по интелектуална линия – в книжарницата или по време на семинар. Насладата от разговора е нещото, което ще създава магията между хората. Подгответе се да сте добър събеседник – обогатете себе си културно с нови книги, изложби или информация за гостуващи изпълнители.

Венера в Близнаци

Ако сте в сериозна връзка, близнашкият цикъл на Венера може да бъде забавен не само в спалнята, но и извън нея. Заедно с половинката, планирайте срещи с приятели, кратки пътувания или нови занимания, които не сте опитвали досега. Освен това, работете върху умението си да слушате. Планетата на партньорствата в знака на комуникацията може да ви помогне не само да се изразявате по-добре, но и да чувате какво ви се казва, вместо да провеждате монолози. Пробвайте да повтаряте на глас последните думи на другия, връщайки топката в разговора, вместо да бързате да отговаряте. Когато хората се чувстват чути, те се чувстват обичани!

Слънце в опозиция с Юпитер

Във вторник приказливото Слънце в Близнаци прави опозиция към откровения Юпитер, който се движи назад в Стрелец. Да изкарате всичко навън или да си траете – това е въпросът. Но преди да говорите, проверете добре фактите, защото е възможно нещата да не са каквито изглеждат. Точно сега не се замесвайте в клюки и интриги. Същото важи и за сблъсъците на егота – някой наоколо може да се усети с напомпано самочувствие, което да доведе до размяна на реплики. Опитайте да останете незасегнати от това. А ако вие сте този с голямата уста, бъдете готови да подкрепите думите си с действия или си мълчете. Арогантността може да доведе до падение.

Марс в тригон с Нептун и в опозиция със Сатурн

За щастие, нанесените през седмицата щети ще могат да бъдат туширани в петък, когато Марс в Рак прави положителен аспект с Нептун в Риби. И двете планети са в състрадателини водни знаци, които улесняват изразяването на емоциите. Както и интуитивното разбиране на другия посредством езика на тялото. Същевременно, опозицията между действения Марс и консервативния Сатурн в Козирог изисква “да играете на сигурно”. Импулсивността понякога е забавна, но не и ако означава да развалите отношенията си с надеждни (макар и не толкова “вълнуващи”) хора.

Юпитер в квадрат с Нептун

В събота ретроградният Юпитер прави напрегнат аспект с Нептун, замъглявайки отново реалността. Това е вторият от трите квадрата между тези две планети през 2019-та. Първият беше на 12 януари, а последният ще е на 21 септември. Юпитер обича да преувеличава, а Нептун е небесният илюзионист. Рядката поредица от негативни аспекти между тях е един от виновниците за климата на недоверие и отричане през тази година. В края на седмицата може да усетите размиване или смекчаване на границите в отношенията. В някои случаи това не е толкова лошо и може да се окаже полезно, ако сте се държали твърде сурово. Но не стигайте до другата крайност. Не позволявайте на хората да злоупотребяват с вас.

Желая ви вълнуващи юнски дни! Каквото и да дойде, нека бъде добре дошло, за да се учите от него.

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.