нов месец

1-7 АПРИЛ: НОВ МЕСЕЦ, НОВИ НАЧИНАНИЯ

Нов месец, нова седмица и нов цикъл на Марс! За начало на април, планетата на действието влиза в активния знак Близнаци, където ще остане до 16 май включително. И там ще създава добра основа за нови полезни познанства. Откриването на сродни души, които споделят възгледите и идеите ни ще бъде по-лесно и приятно.

нов месец

Но нека да не бързаме да се прилепваме към другия, поставяйки му етикета “най-добър приятел”. А първо да тестваме отношенията си чрез неангажиращи съвместни занимания, за да видим дали се сработваме. Защото разнообразието е солта на живота, когато Марс е в Близнаци. Както планетата така и знакът не са настроени към обвързване. Така че преди да се спрем на основно ястие, нека първо опитаме всичко, което предлага бюфетът!

Близнаци е знакът на комуникацията – дискусиите сега могат да бъдат особено интересни и оживени. Срещите и разговорите с приятели ще ни действат зареждащо. Но прескачайки от дума на дума, нека да се пазим от даване на обещания, които не можем да изпълним. Марс в Близнаци ни прави непостоянни, така че по-добре е да не се ангажираме с нещо, за което не сме 100% сигурни.

В сряда положението става замъглено. Меркурий, планетата на ума идва в съвпад с господаря на илюзиите Нептун, който се движи през собствени си знак Риби. Това сливане се осъществява за трети и последен път за тази година, правейки ни малко по-отнесени и с будно въображение. Супер, ако ще правим нещо творческо. Но не чак толкова, ако трябва да свършим нещо сериозно. По всяка вероятност ще ни е трудно са се концентрираме. От друга страна Риби и Нептун отговарят за интуицията и връзката с духовния свят – не е изключено в средата на седмицата да ни споходи важен “факс от космоса”. Меркурий обича да анализира, така че нека обмислим внимателно прозрението си. И да следим за синхроничности – тези уж случайни съвпадения, които точно сега ни говорят нещо конкретно.

Яснотата се завръща в петък с тазгодишното новолуние в Овен. Това е един от най-силните моменти в годината за стартиране на нови начинания! Ако на 21 март се рестартира слънчевият цикъл през зодиака, то сега се рестартира и лунният. Сякаш Вселената тържествено прерязва лентата пред нашите свежи идеи, давайки ни поле за изява. Добре е да задвижим проектите и желанията си по най-бързия начин, без да отлагаме. Под двойното въздействие на овенската енергия, ще се почувстваме готови най-сетне да рискуваме. А на 13 октомври ще бъде тазгодишното пълнолуние в същия знак, когато ще можем да си направим равносметка за постигнатото. Точно както в природата, на пролет посяваме реколтата, а на есен ще я прибираме! И един последен съвет – фокусирайте се върху личните си цели и желания. Тези, които ще облагодетелстват конкретно вас. В сезона на Овена това не е егоизъм, а съвсем здравословна любов към себе си.

Желая ви вълшебен старт на април!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.