08-14 ОКТОМВРИ: ЛЮБОВНИ КАВГИ НА ХОРИЗОНТА

любовни кавги

Рано сутринта във вторник (06:46 ч.) настъпва новолунието във Везни – знака на красотата, романтиката и разкоша, който е под управлението на Венера. За нея знаем от митологията, че е красива богиня, която обича да се наслаждава на живота и да мързелува. С новата Луна в нейния знак, добра идея за близките дни е да поглезим себе си. Спа процедури, разходки сред красивата есенна природа, време за излежаване или сешоар при фризьора – такива дейности ще внесат щастие и лекота в ежедневието ни. А определено ще имаме нужда от тях, за да балансираме напрежението в хода на седмицата. Така че, нека да си ги заложим в календара.

В сряда Меркурий, планетата на ума, влиза в потайния Скорпион, където ще остане до края на месеца. В този период ще си припомним, че думите не са единственият начин за предване на послания. Погледът и езикът на тялото ще играят важна роля в общуването. А лоялността и доверието ще бъдат от съществено значение. Ще трябва да си ги заслужим. Същевременно, възможно е да сме малко по-подозрителни към околните. Но нека да не стигаме до параноя или ревност, това може да ни изиграе лоша шега.

Последното особено важи за четвъртък, когато космическите любовници Марс и Венера се спречкват чрез квадрат (напрегнат аспект). Венера е ретроградна именно в Скорпион, правейки ни по-чувствителни и с желание да притежаваме другия. А огненият Марс е в свободолюбивия Водолей, настоявайки за разнообразие във всяко отношение. Положението е деликатно – няма да можем да замитаме проблемите под килима, но и не е моментът да сваляме всички карти на масата, защото ще ни липсва дипломатичност. Любовните кавги могат да ескалират внезапно, превръщайки се в бедствие. Венера в Скорпион играе отмъстителни игрички, докато Марс във Водолей намира високо интелектуални оправдания за долни постъпки.

Действието продължава и в петък, когато Слънцето прави квдрат с Плутон, управителя на Скорпион. Докъде да стигнем в думите или действията си? Това е въпросът. И ще търсим отговора му до следващата седмица. Ако успеем да се въздържим от импулсивни реакции, най-добре би било тактически да изчакаме напрежението да отмине. Това ще ни предпази от крайни постъпки, за които може да съжеляваме в последствие.

Успех с предизвикателствата на седмицата!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *