март

ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 19 – 25 МАРТ

Пролетното равноденствие тази година настъпва на 20 март в 16:15 ч., отбелязвайки също началото на новата астрологична година. Това е моментът, когато Слънцето се прехвърля от последния знак Риби обратно в първия знак Овен и рестартира зодиакалния цикъл. Нека новото астро приключение започне сега! 😉

пролет

Под въздействието на овенската енергия, до 19 април ще имаме усещане за обновление. Всичко в природата се пробужда за нов живот и същото важи за нас. Освен това, понеже Овенът обича съревнованията и винаги иска да бъде първи, през следващите седмици състезателният дух във всички нас ще оживее. Сега е моментът да се стремим към победата, дори да понастъпим нечие его по пътя и стига да играем честно.

Но, малко като ръчна спирачка за овенската действена енергия, от сряда, 23 март, Меркурий става ретрограден. И това ще продължи до 14 април включително. Истинското време за поставяне на всякакви нови начала ще бъде след овенското новолуние на 16 април, когато и Меркурий ще е отново директен. Докато планетата на ума се движи назад, тя подпомага дейностите с „ре“ и „пре“ – ретроспекция, пречистване, ремонт – т.е. кара ни да се спрем за момент и преди да се впуснем в нови начинания да преразгледаме свършеното дотук, за да направим подобрения. Ако фокусираме енергията си в тази посока, няма защо да се притесняваме от ретроградието. Важно е да не подхващаме нищо ново, включително да не подписваме договори, да не сключваме брак, да не купуваме бяла техника, коли и мотори. Добрая идея е преди сряда да направим бекъп на компютъра, за да си нямаме ядове с изгубена информация.

Също така, желателно е да избягваме излишни конфликти. Докато планетата на комуникацията се движи наопаки през огнения Овен, напрежението поради недоразумения може бързо да ескалира. Вместо да се поддаваме на емоцията и да добавяме дърва в огъня, по-добре да се държим като зрели хора, и да не влагаме енергията си в ненужни битки. Ако успеем да жертваме малко гордост, преглъщайки вербалните снаряди изстреляни срещу нас, до 15 април ще заслужаваме награда като за герой от войната!

И като говорим за напрежение, в края на тази седмица то няма да липсва. В събота, на 24 март, Венера прави квадрат с властния Плутон, а същия ден Слънцето сключва квадрат с агресивния Марс. Тези два аспекта вещаят неприятности – от конфликти с половинката или важни за нас хора, до възможност за физически наранявания. Ако се случи първото, добре е да помислим какво лежи под тази ситуация, може би има нещо скрито и премълчано. А за да избегнем второто, желателно е с повишено внимание да се отнасяме към шофирането или работата с остри предмети. Хубавото е, че и двата аспекта са сравнително краткотрайни, така че тяхното драматично въздействие бързо ще отшуми.

 

Желая ви ведро посрещане на пролетта! Пестете си думите! 😉

Мими  🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.