планиране

ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 15 – 21 ЯНУАРИ 2018

Продуктивността се завръща тази сряда, с първото новолуние за годината, в знака Козирог. В него по същото време се намират още цели 5 планети – Слънцето, Меркурий, Венера, Сатурн и Плутон – и този пик на козирожка енергия ни дава прилив на дисциплина, целеустременост и внимание към разпределянето на ресурсите. Ако все още се влачите на 1-ва скорост след новогодишните празници, тази седмица „настъпете газта“ на належащите задачи. Но не пропускайте преди това да зададете верните координати на вашия вътрешен GPS – Козирог обича планомерните действия, така че разпишете черно на бяло пътя към постигането на целите си. По този начин лунацията в знака на високите постижения може да ви послужи като асансьор към успеха! Преразгледайте новогодишните си обещания, които писахте под въздействието на пълнолунието в чувствителния Рак, на 2 януари. Достатъчно ли са високи тези цели? Побиват ли ви тръпки от предизвикателствата, които сте си поставили? След новолунието тази седмица, ще имате цели 6 месеца, за да постигнете набелязаното (до пълнолунието в Козирог на 28 юни). Вдигнете още летвата на намеренията си в сряда, за да излезете извън зоната си на комфорт, защото само там се случват интересните неща в живота. С помощта на структуриращия Сатурн, трансформиращия Плутон, вестоносеца Меркурий, бизнес дамата Венера и животворното Слънце на територията на Козирог, основите, които ще положите тази седмица могат да се развият до империя! Дайте зелена светлина на мечтите си! Тъй като Козирог е последният земен знак, в който земната стихия е най-силна, добра идея на това новолуние е да се замислим и по въпросите, свързани с опазването на Земята и пестенето на природните ресурси. Дори можем да вплетем „зелените“ практики в онова, което създаваме.

В петък Венера се прехвърля в нестандартния Водолей, за който важи фразата „очаквай неочакваното“. Планетата на любовта ще остане в знака на желанието за лична свобода и разнообразие до 10 февруари включително. От Коледа насам Венера се движи през целеустремения и консервативен Козирог, вкарвайки доза сериозност и сдържаност в нашите връзки. Възможно е в този период партньорските отношения да са укрепнали и да са се стабилизирали по някакъв начин, но вероятно чистите сърдечни емоции са били кът. Сега лекотата се завръща. На територията на Водолей, любовта става по-разкрепостена и може да ни връхлети неочаквано. А смехът и забавленията се превръщат в стрели на Купидон. Ако сте необвързани, възможно е да прехвръкнал любовни искри с някой, който не е точно ваш тип и в друго време не бихте му обърнали внимание (включително някой, на когото сте гледали досега единствено като на приятел). Водолей отговаря за широкия социален кръг, така че излизайте, бъдете навън сред хора, запознавайте се с приятелите на приятели и поддържайте отворена нагласа. Но ако това не е вашата игра и предпочитате да си стоите вкъщи пред компютъра, дори вие имате шанс в този венерин цикъл – Водолей управлява технологиите и сега стои сериозната възможност да срещнете някого онлайн, през социалните мрежи, сайтовете за запознанства или през приложения като Tinder. Важи правилото „който не игра не печели“ – изберете си “игра”!  А ако вече сте във връзка, помислете как да внесете разнообразие в общите преживявания, за да поддържате тръпката помежду ви. Венера във Водолей обича новото и различното, така че настъпва времето за всякакви експерименти и сбъдване на фантазии.

В неделя Слънцето също влиза във Водолей, до 18 февруари включително, настройваки ни на една по-колективна вълна. В този период по-голямо значение за нас ще имат обществените и социалните въпроси, а не толкова личните ни. Идеализмът и стремежът към постижения в името на общото благо излизат на преден план. Социалните движения, които търсят промяна (включително под формата на протести) ще бъдат в центъра на вниманието ни. Този слънчев цикъл ни напомня колко е важно да се обединяваме в името на някаква надличностна цел. Водолей управлява всички дейности свързани с много на брой хора, така че сега е моментът да бъдем социално активни, каквото и да значи това за нас. Една от опциите е да изтупаме прахта от членството си в клуб по интереси. Друга възможност е да поработим като доброволци в организация с идеална цел. Но освен за обществените изяви, Водолей отговаря за технологичните иновации – може би е време да ъпдейтнем електронните си устройства или да обсъдим с програмиста новите си идеи за сайта? Разговорите, които започват с „Няма ли да е лудо/щуро/шантаво да направим…(еди-какво-си)“, могат да се превърнат в следващата голяма технологична иновация в нашата област! 

Успех с целеполагането и нововъведенията тази седмица!
Мими 

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“, основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg
А за да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими тук: http://facebook.us9.list-manage.com/subscribe?u=262941daee298bdaa24ea3ad5&id=642010ebc9

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *